Κόσμος

Ισπανία: Πολλαπλά κρούσματα τουριστών που έπεσαν από μπαλκόνια ξενοδοχείων σε λίγες ημέρες

Μέσα σε λίγες μόλις ημέρες, τρία άτομα έχουν πέσει από μπαλκόνια σε τουριστικά θέρετρα στις Βαλεαρίδες νήσους, εκ των οποίων ο ένας, Βρετανός, έχασε τη ζωή του.

Το φαινόμενο των πτώσεων τουριστών από τα μπαλκόνια παρατηρείται για άλλη μια φορά στις Βαλεαρίδες Νήσους, καθώς μέσα σε λίγες ημέρες και μόλις έχει ξεκινήσει η τουριστική σαιζόν, τρία άτομα έχουν πέσει, εκ των οποίων ο ένας, Βρετανός, σκοτώθηκε

Ο Βρετανός διέμενε σε παραθαλάσσιο θέρετρο Μαγκαλούφ, γνωστό για κάθε είδους κραιπάλη. Την Παρασκευή σκοτώθηκε, καθώς πήδηξε από τον δεύτερο όροφο του ξενοδοχείου του, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο τύπου της ισπανικής αστυνομίας που επικαλείται το Γαλλικό Πρακτορείο.

Οι αρχές προσπαθούν να εξακριβώσουν εάν ο νεαρός άνδρας «πήδηξε εθελούσια ή έπεσε κατά λάθος» συμπλήρωσε ο ίδιος, χωρίς να μπορεί να διευκρινίσει εάν είχε καταναλώσει αλκοόλ ή ναρκωτικές ουσίες.

Μία ημέρα νωρίτερα, την Πέμπτη, ένας Γερμανός 35 ετών έπεσε από το μπαλκόνι του δευτέρου ορόφου του ξενοδοχείου του, στην Πάλμα ντε Μαγιόρκα. Σύμφωνα με πηγή που πρόσκειται στην έρευνα και δεν θέλησε να κατονομαστεί, ο τουρίστας τραυματίστηκε σοβαρά. Σύμφωνα με αυτήν την πηγή, τον άνδρα, που βρισκόταν σε κατάσταση μέθης, τον είχε πάρει ο ύπνος κι αφού ξύπνησε, πήδηξε από το μπαλκόνι.

Επιπλέον, ένας Αυστραλός, γύρω στα 30, τραυματίστηκε σοβαρά, αφού έπεσε από τον δεύτερο όροφο ενός ξενοδοχείου στην πόλη της Ίμπιζας, στην ομώνυμη νήσο, σύμφωνα με την αστυνομία.

Ορισμένες πτώσεις σε θέρετρα των Βαλεαρίδων νήσων αποδίδονται σε ατυχήματα. Όμως, υπάρχει και το φαινόμενο του balconing, μιας εξαιρετικά επικίνδυνης πρακτικής, αποτέλεσμα συχνά μιας πρόκλησης, κατά την οποία ο τουρίστας πηδάει από το μπαλκόνι του ξενοδοχείου του με στόχο να καταλήξει στην πισίνα ή να φθάσει σε άλλο μπαλκόνι.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Βρετανίας έχει αφιερώσει ειδική ενότητα στις πτώσεις από μπαλκόνια, στον ιστότοπό του, όπου προειδοποιεί τους τουρίστες που παραθερίζουν στην Ισπανία απευθύνοντας έκκληση να «μην παίρνουν απερίσκεπτους κινδύνους (…) ιδίως υπό την επήρεια αλκοόλ ή ναρκωτικών».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ