Κόσμος

Τραμπ: Έρχονται νέοι δασμοί 300 δισ. δολαρίων στην Κίνα

Οι δύο μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου, οι ΗΠΑ και η Κίνα, βρίσκονται σε εμπορική διαμάχη από τη στιγμή που ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ επέβαλε δασμούς σε κινεζικά αγαθά αξίας 250 δισεκατομμυρίων δολαρίων, επικαλούμενος ανησυχίες ότι οι κινεζικές εμπορικές πρακτικές πλήττουν τις αμερικανικές εταιρείες.

Με νέο γύρο δασμών απείλησε την Κίνα ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ.

Την Πέμπτη, ο κ. Τραμπ προειδοποίησε το Πεκίνο πως θα μπορούσαν να επιβληθούν νέοι δασμοί σε κινεζικά αγαθά αξίας 300 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

«Στις συνομιλίες μας με την Κίνα πολλά ενδιαφέροντα πράγματα συμβαίνουν, θα δούμε τι θα γίνει...», σημείωσε και πρόσθεσε ότι θα μπορούσαν να επιβληθούν νέοι δασμοί σε κινεζικά αγαθά αξίας τουλάχιστον 300 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

«Θα το κάνω στην κατάλληλη στιγμή», δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος, χωρίς να διευκρινίσει ποια αγαθά θα μπορούσαν να επηρεαστούν από τους δασμούς.

«Αλλά νομίζω ότι η Κίνα θέλει να κάνει μια συμφωνία και νομίζω ότι το Μεξικό θέλει πολύ να κάνει μια συμφωνία», πρόσθεσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

Οι δύο μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου, οι ΗΠΑ και η Κίνα, βρίσκονται σε εμπορική διαμάχη από τη στιγμή που ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ επέβαλε δασμούς σε κινεζικά αγαθά αξίας 250 δισεκατομμυρίων δολαρίων, επικαλούμενος ανησυχίες ότι οι κινεζικές εμπορικές πρακτικές πλήττουν τις αμερικανικές εταιρείες.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

“Κλειδώνουν την Γαλάζια Πατρίδα”! Ραντάρ ERALP & UMAR με εμβέλεια 450 χλμ και κινητές συστοιχίες Atmaca κατά ελληνικών μονάδων επιφανείας και μαχητικών (Βίντεο)

"Με τους βαλλιστικούς πυραύλους Atmaca με εμβέλεια 250 χλμ και τον στόλο UCAV κλείνουμε όλο το Αιγαίο Πέλαγος" λένε οι...
Οπλικά συστήματα 0

Ανακούφιση στην Ρωσία για την ελληνική άρνηση παράδοσης Leopard-2 A4-”Η Ελλάδα έχει το μεγαλύτερο στόλο αυτών των αρμάτων μάχης στην ΕΕ”

Ο ρωσικός τύπος αναφέρθηκε με μεγάλα γράμματα στην άρνηση της χώρας μας να βοηθήσει τον ουκρανικό στρατό λόγω τουρκικών...