Κόσμος

Οι μυστικές πυραυλικές εγκαταστάσεις του Ιράν πιάστηκαν από την κάμερα - Δείτε το βίντεο

Καλά κρυμμένες στα έγκατα τη γης. Όμως τώρα ήρθε η ώρα να βγουν στην επιφάνεια!

Βίντεο από τις υπόγειες μυστικές στρατιωτικές του εγκαταστάσεις και την προετοιμασία εκτόξευσης ενός πυραύλου έδωσε στη δημοσιότητα το Ιράν την ώρα που κλιμακώνεται επικίνδυνα η ένταση με τις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους στην περιοχή.

Το βίντεο που μετέδωσε η κρατική τηλεόραση με αποδέκτες όχι τόσο τόσο τους Ιρανούς τηλεθεατές όσο τους στρατιωτικούς επιτελείς της Δύσης, δείχνει μια υπόγεια βάση, κατασκευασμένη με ενισχυμένο σκυρόδεμα και σχεδιασμένη, προφανώς, να αντέχει σε πλήγματα διατρητικών βομβών.

https://www.youtube.com/watch?v=HRxG4pKYG1M

Στην είσοδο του δικτύου σηράγγων διακρίνονται αφίσες του ανώτατου θρησκευτικού ηγέτη της Ισλαμικής Δημοκρατίας, Αγιατολά Αλί Χαμενεϊ και του προέδρου του Ιράν, Χασάν Ρουχανί, μια ισραηλινή σημαία και το σύνθημα «Θάνατος στο Ισραήλ». Στη συνέχεια διακρίνονται πλάνα από τη συναρμολόγηση και ακολούθως την εκτόξευση ενός βαλλιστικού πυραύλου Qiam-1 με βεληνεκές περίπου 650 χλμ.

Το βίντεο ξεναγεί σε υπόγεια στρατιωτική εγκατάσταση συναρμολόγησης και εκτόξευσης πυραύλων σε μυστική τοποθεσία στο Ιράν:

Το θερμόμετρο έχει ανέβει στο κόκκινο το τελευταίο διάστημα στον Περσικό Κόλπο με την Ουάσιγκτον και το Ριάντ να κατηγορούν το Ιράν ότι κρύβεται πίσω από τις επιθέσεις σε πετρελαϊκές εγκαταστάσεις της Σαουδικής Αραβίας και εναντίον εμπορικών πλοίων κοντά στα χωρικά ύδατα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και την Τεχεράνη να απορρίπτει κατηγορηματικά τις αιτιάσεις.

Χεζμπολάχ: «Η Μέση Ανατολή θα καεί σε περίπτωση επίθεσης κατά του Ιράν»
O επικεφαλής της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα προειδοποίησε χθες τις ΗΠΑ ότι μια επίθεση κατά του Ιράν θα προκαλέσει «έκρηξη» στη Μέση Ανατολή.

Η Ουάσιγκτον «γνωρίζει πολύ καλά ότι ένας πόλεμος κατά του Ιράν δεν περιοριστεί στα σύνορά του. Ολόκληρη η περιοχή θα καεί», και θα «εκμηδενιστούν» όλες οι αμερικανικές δυνάμεις και τα συμφέροντά τους στην περιοχή», διεμήνυσε. Ο Νασράλα χαρακτήρισε, πάντως «παρατραβηγμένο» το σενάριο ενός πολέμου στην περιοχή, γιατί η Ουάσιγκτον και οι σύμμαχοί της γνωρίζουν ότι θα πληρώσουν πολύ ακριβό τίμημα για μια επίθεση κατά του Ιράν. Και πρόσθεσε ότι η Χεζμπολάχ διαθέτει αρκετούς πυραύλους ακριβείας «για να αλλάξει την όψη της περιοχής».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ