Κόσμος

Με δάκρυα στα μάτια παραιτήθηκε η Τερέζα Μέι - Δείτε το βίντεο

Μη μπορώντας να συγκρατήσει τα δάκρυά της, η βρετανίδα πρωθυπουργός, Τερέζα Μέι, ανακοίνωσε το πρωί της Παρασκευής την παραίτησή της από πρωθυπουργός της Βρετανίας.

Η βρετανίδα πρωθυπουργός, αφού είδε το σχέδιό της για το Brexit να απορρίπτεται πανηγυρικά τρεις φορές στο κοινοβούλιο και εν όψει της μεγαλύτερης ήττας των Συντηρητικών στις ευρωεκλογές όπου το κόμμα της αναμένεται να κατρακυλήσει ακόμα και στην 5η θέση, αλλά και μετά την μαζική ανταρσία στο κόμμα της για τα σχέδιά της για το Brexit, πήρε την απόφαση να παραιτηθεί.

Ωστόσο, σε μια κίνηση που δεν μας είχε συνηθίσει, η Τερέζα Μέι δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τα συναισθήματά της και έβαλε τα κλάματα.

«Έκανα ό,τι περνούσε από το χέρι μου» είπε και συνέχισε: «Έκανα το παν για να πείσω τους βουλευτές να στηρίξουν αυτή τη συμφωνία. Δυστυχώς δεν τα κατάφερα. Είναι και θα παραμένει ένα θέμα που θα μου προκαλεί βαθιά θλίψη ότι δεν κατάφερα να υλοποιήσω το Brexit» τόνισε.

«Προσπάθησα τρεις φορές. Πιστεύω ότι ήταν σωστό να επιμείνω ακόμη κι όταν οι πιθανότητες αποτυχίας φάνταζαν ψηλές. Αλλά μου είναι πλέον σαφές ότι είναι προς το συμφέρον της χώρας να ηγηθεί ένας νέος πρωθυπουργός της προσπάθειας αυτής» πρόσθεσε αδυνατώντας σχεδόν να συνεχίσει το λόγο της καθώς την έπνιγαν τα δάκρυα κι εξέφραζε την περηφάνια της που υπηρέτησε τη χώρα.

https://twitter.com/NBCNewsWorld/status/1131855444262248448

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ