Κόσμος

Εκπληκτικό: Επαιξαν μουσική με όργανα από πάγο κοντά στον Βόρειο Πόλο (βίντεο)

Ένα διαφορετικό μήνυμα κατά της κλιματικής αλλαγής θέλησε να στείλει ένα γκρουπ μουσικών ερμηνεύοντας κοντά στον Βόρειο Πόλο ένα τραγούδι με μουσικά όργανα κατασκευασμένα εξ’ ολοκλήρου από πάγο.

Tο Ocean Memories με όργανα από πάγο [βίντεο]

Ακούστε το τραγούδι παιγμένο από μουσικά όργανα από πάγο!

https://youtu.be/YvXiSGbfxUI

Το κουαρτέτο που ερμήνευσε το τραγούδι “Ocean Memories” με τα εύθραυστα όργανα -ένα τσέλο, ένα κόρνο, σήμαντρα και κρουστά-, με το θερμόμετρο να δείχνει -12 βαθμούς Κελσίου κοντά στον Αρκτικό Κύκλο στη Νορβηγία όχι μόνον έσπασε το ρεκόρ της συναυλίας που δόθηκε στο βορειότερο σημείο του πλανήτη -παρόμοιες έχουν γίνει στο παρελθόν και στη Σουηδία- αλλά έκρουσε, σε συνεργασία με την Greenpeace, και τον κώδωνα του κινδύνου για την κλιματική αλλαγή.

Μουσικός παίζει τσέλο κατασκευασμένο από πάγο.

Τα μουσικά όργανα κατασκευάστηκαν από πάγους του Αρκτικού Ωκεανού

«Πρέπει να αντιμετωπίζεις με σεβασμό τον πάγο, αλλιώς σπάει. Το ίδιο πρέπει να κάνουμε και με τη Φύση», είπε ο επικεφαλής της ορχήστρας, Τέργιε Ίσουνγκσετ. Κι ο Χάλβαρντ Ράαβαντ της Greenpeace συπλήρωσε: «Εστιάζοντας στα προβλήματα που προκαλεί η κλιματική αλλαγή στον Αρκτικό ωκεανό και το λιώσιμο των πάγων θέλουμε να υπογραμμίσουμε την άμεση ανάγκη για τη δημιουργία καταφυγίων στους ωκεανούς, όχι μόνον στον Βόρειο Πόλο, αλλά και σε ολόκληρο τον πλανήτη».

Μουσικός παίζει κόρνο κατασκευασμένο από πάγο.

Η συναυλία δόθηκε σε συνεργασία με το παράρτημα της Greenpeace στη Νορβηγία

Τα όργανα κατασκευάστηκαν από πάγους που περισυνελέγησαν από τα νερά του Αρκτικού ωκεανού για να τονιστεί ο ταχύς ρυθμός με τον οποίο λιώνουν λόγω της κλιματικής αλλαγής προκαλώντας τεράστιες καταστροφές στην περιοχή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ