Κόσμος

Ο Ερντογάν προκαλεί την Ευρώπη: «Βρίσκεστε σε ειρήνη χάρη στην Τουρκία»

Η Ευρώπη χρωστάει στην Τουρκία, διότι φιλοξενεί 4 εκατομμύρια πρόσφυγες, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της χώρας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Εάν οι ευρωπαϊκές χώρες ζουν εν ειρήνη σήμερα, αυτό συμβαίνει χάρη στην Τουρκία, που φιλοξενεί 4 εκατομμύρια πρόσφυγες» είπε ο Τούρκος πρόεδρος σε μια ομιλία που εκφώνησε στο Συνεδριακό Κέντρο της Κωνσταντινούπολης, όπου παρέστη σε ένα συνέδριο για την καινοτομία.

Υπογραμμίζοντας ότι η Τουρκία δεν κατάφερε να βρει επαρκή στήριξη στις προσπάθειές της να αποκατασταθεί η ασφάλεια στη Συρία, ο Ερντογάν δήλωσε ότι η Τουρκία δεν θα επιτρέψει καμία απειλή εναντίον της στη Συρία.

Τόνισε, επιπλέον, ότι η χώρα του θα συνεχίσει να μάχεται εωσότου όλη η συριακή επικράτεια παραδοθεί στους πραγματικούς ιδιοκτήτες της, τον συριακό λαό.

«Οποιαδήποτε οικονομική και πολιτική ενέργεια σε βάρος της ανεξαρτησίας της χώρας μας είναι καταδικασμένη να αποτύχει» επισήμανε ο Τούρκος πρόεδρος.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

δενδιας
Ελληνοτουρκικά 0

Τους έκοψε τον ύπνο ο Δένδιας; Η Άγκυρα «αφρίζει» για τους πυραύλους στο Αιγαίο την ώρα που ο Ερντογάν ψάχνει σωσίβιο στο Κοράνι

Εκνευρισμός στα τουρκικά ΜΜΕ μετά τις δηλώσεις του Έλληνα υπουργού Άμυνας. Το παραλήρημα Ερντογάν και η διπλωματική...
Dark Eagle
Μέση Ανατολή 0

Ο Τραμπ βγάζει τον «Σκοτεινό Αετό» από το κλουβί: Το αμερικανικό υπερόπλο των 15 εκατ. δολαρίων που ετοιμάζεται να χτυπήσει την «καρδιά» του Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση πιέζει για την παρθενική αποστολή του υπερηχητικού πυραύλου LRHW στη Μέση Ανατολή,...