Κόσμος

Δεν βάζουν μυαλό στην Σουηδία! Τεμενάδες στους τζιχαντιστές που επιστρέφουν

Από την Σουηδία έχει προέλθει η ονομασία του ψυχιατρικού φαινομένου, γνωστού ως "Σύνδρομο της Στοκχόλμης", όπου το θύμα ερωτεύεται τον απαγωγέα του.

Κάτι τέτοιο πρέπει να συμβαίνει με κάποιους αξιωματούχους στην χώρα οι οποίοι δεν βλέπουν την έξαρση της τρομοκρατίας στην χώρα και υποστηρίζουν απροκάλυπτα πως οι Σουηδοί δεν έχουν τίποτα να φοβηθούν από τους Ισλαμιστές μαχητές που επιστρέφουν από τη Μέση Ανατολή για να ζήσουν... ειρηνικά στη Σουηδία.

Η Χριστίνα Κίερναν, συντονιστρια του αντιβίαιου εξτρεμισμού της Στοκχόλμης, ισχυρίστηκε ότι οι τζιχαντιστές που επέστρεψαν από τη Συρία και το Ιράκ ζούσαν "κανονικές ζωές" ύστερα από δημόσια κατακραυγή σχετικά με την απόφαση της κυβέρνησης για ριζοσπάστες που συμμετείχαν σε ισλαμικές τρομοκρατικές οργανώσεις και των σουηδικών διαβατηρίων τους.

Η Κιερνάν δήλωσε σε τηλεοπτική συνέντευξη αυτή την εβδομάδα:

"Οι επαναπατριζόμενοι από την ISIS που έχουμε μιλήσει μέχρι τώρα δεν έχουν κανένα γνωστό έγκλημα, έχουν μια δουλειά και μια ομαλή ζωή στο βαθμό που δεν έχουμε γνώση δραστηριοτήτων που μπορούν με κανέναν τρόπο να τρομάξουν κανέναν"

Η Κίρμαν παραδέχθηκε πάντως ότι "μέχρι στιγμής [ο αριθμός των επαναπατριζόμενων που έχουν μιλήσει] είναι μόνο μερικοί".

Περίπου οι μισοί από τους 300 μαχητές του ISIS που έφυγαν από τη Σουηδία για να πολεμήσουν στη Μέση Ανατολή πιστεύεται ότι έχουν ήδη επιστρέψει στη χώρα.

Ο κ. Magnus Ranstorp, εμπειρογνώμονας στον τομέα της τρομοκρατίας, σημείωσε τη "βαθιά κουλτούρα της σιωπής" που υιοθετήθηκε στις περιοχές με έντονη μετανάστευση της Σουηδίας, με πολλούς πολίτες εντελώς απρόθυμους να μιλήσουν στις αρχές σχετικά με ζητήματα που αφορούν τον ισλαμισμό ή την επιστροφή τζιχαντιστών.

Ο Ranstorp προέτρεψε τις αρχές να παρακολουθήσουν προσεκτικά τους επαναπατριζόμενους, προειδοποιώντας ότι ένα "εντελώς διαφορετικό όριο βίας" σε σύγκριση με τον ιθαγενή πληθυσμό αποτελεί σοβαρή απειλή και ότι η κυβέρνηση πρέπει να κάνει περισσότερα για να διώξει τα "εξαιρετικά επικίνδυνα" άτομα από τη Σουηδία.

Είναι ξεκάθαρο πως κάποιοι στην Σουηδία δεν βάζουν μυαλό. Στην προσπάθειά τους να επιτύχουν συνολική και πλήρη πολιτική ορθότητα, η Σουηδία θέτει τους εγγενείς πολίτες σε πραγματικό κίνδυνο να φιλοξενήσουν μετανάστες με καθυστερημένες πεποιθήσεις που θέλουν μόνο να τρομοκρατήσουν τις δυτικοποιημένες κοινωνίες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ