Κόσμος

Γερμανία: Με απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου μπορεί να απελαύνει το Βερολίνο πρόσφυγες σε άλλες χώρες της Ε.Ε.

Την Τρίτη ανακοίνωσε το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο ότι η Γερμανία μπορεί να απελάσει αιτούντες άσυλο, σε άλλα κράτη μέλη της ΕΕ. Τόνισε μάλιστα πως οι κακές συνθήκες διαβίωσης στις χώρες αυτές δεν αποτελούν λόγο για να μην πραγματοποιηθούν οι απελάσεις αυτές.

Τη δυνατότητα να απελάσει πρόσφυγες σε άλλα κράτη μέλη έχει το Βερολίνο, ακόμη κι αν εκεί επικρατούν κακές συνθήκες διαβίωσης, αποφάνθηκε το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

Οι δικαστές δήλωσαν ότι οι εξαιρέσεις ισχύουν μόνο σε ακραίες περιπτώσεις όταν ένας πρόσφυγας στερείται «σίτισης, υποδομών καθαριότητας και καταφυγίου».

Επιπλέον, το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο αποφάνθηκε ότι οι αξιώσεις για απέλαση θα μπορούσαν να απορριφθούν αν ο αιτών ήδη λαμβάνει επικουρική προστασία σε άλλη χώρα της ένωσης.

Σύμφωνα με τη Sueddeutsche Zeitung, από τον Ιανουάριο μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου του 2018, η Γερμανία απέλασε 8.658 αιτούντες άσυλο σε άλλες χώρες της ΕΕ, αριθμός μεγαλύτερος από το προηγούμενο έτος που είχαν καταγραφεί 7.102 απελάσεις.

Κατά το ίδιο χρονικό διάστημα, το γραφείο μετανάστευσης της Γερμανίας ζήτησε από άλλα κράτη της ΕΕ να δεχτούν 51.558 πρόσφυγες, ενώ 35.375 αιτήσεις εγκρίθηκαν.

Έτσι, το μερίδιο των απελαθέντων προσφύγων αυξήθηκε απότομα στο 24,5% από 15,1 το 2017.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Συριακός Στρατός
Ένοπλες Συρράξεις 0

Ξεφτιλίζονται οι Τούρκοι στη Συρία: Λιποτακτούν οι τζιχαντιστές μισθοφόροι - Του συλλαμβάνει στα σύνορα ο τουρκικός στρατός

Ανακατέλαβε νέες περιοχές νοτιοανατολική Ιντλίμπ ο Συριακό Στρατός - Εντατικοποιούνται οι επιχειρήσεις τις επόμενες...