Κόσμος

Νέα Ζηλανδία: Ο δράστης αντέγραψε τον μακελάρη της Νορβηγίας, Άντερς Μπρέιβικ

Ένα πολυσέλιδο «μανιφέστο» φέρεται να είχε ανεβάσει στο Διαδίκτυο ένας 28χρονος Αυστραλός, ο οποίος θεωρείται ως ένας από τους δράστες της πολύνεκρης επίθεσης σε τεμένη της Νέας Ζηλανδίας.

Όπως μετέδωσαν Μέσα Ενημέρωσης στην Αυστραλία, ο Μπρέντον Τάραντ περιγράφει με σοκαριστικές λεπτομέρειες αυτό που έχει σκοπό να κάνει, γιατί επέλεξε τους συγκεκριμένους χώρους λατρείας και πώς «εμπνεύστηκε» από τον Άντερς Μπρέιβικ, τον Νορβηγό που δολοφόνησε 77 άτομα στο Όσλο, το 2011.

Περιγράφει τον εαυτό του ως έναν «απλό λευκό Αυστραλό της εργατικής τάξης με χαμηλό εισόδημα». Ομολογεί το ελάχιστο ενδιαφέρον του στην εκπαίδευση, λέγοντας ότι δεν πήγε σε Πανεπιστήμιο, διότι εκεί δεν θα μάθαινε τίποτα ιδιαίτερο.

Αποκαλεί «εισβολείς» τους μουσουλμάνους που ζουν στην Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία, αναγνωρίζει ότι αυτό που πρόκειται να κάνει είναι τρομοκρατικό χτύπημα, αλλά δηλώνει πεπεισμένος ότι είναι μια επαναστατική πράξη «ενάντια σε δύναμη κατοχής».

«Ήρθα στη Νέα Ζηλανδία να ζήσω προσωρινά, αλλά σύντομα ανακάλυψα ότι η χώρα αυτή αποκαλεί στόχο (σ.σ. της μουσουλμανικής εισβολής), όπως παντού αλλού στην Δύση. Θεωρώ ότι η επίθεση στη Νέα Ζηλανδία θα έστρεφε την προσοχή της κοινής γνώμης για την αλήθεια της επίθεσης στον πολιτισμό μας».

Συμπληρώνει δε ότι επέλεξε τα συγκεκριμένα τεμένη, επειδή «θα είχαν πολλούς εισβολείς» και ότι είχε στόχο να πάει και σε ένα ακόμα τέμενος αρκετά χιλιόμετρα μακριά από το Κράιστσερτς, αν προλάβει…

 

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ