Κόσμος

Γερμανία: Νεοναζιστική οργάνωση πίσω από απειλητικά email σε πολιτικούς και δημοσιογράφους!

Η νεοναζιστική οργάνωση “Εθνοσοσιαλιστική Επίθεση” (ή “NSU 2.0” ή “Βέρμαχτ”) ... βρίσκεται πίσω από απειλητικά, ανώνυμα μέιλ εναντίον πολιτικών, δημοσιογράφων και δικηγόρων στη Γερμανία.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα “Suddeutsche Zeitung” και τον κρατικό ραδιοφωνικό σταθμό NDR, έχουν ήδη σταλεί περισσότερα από 100 μέιλ από διάφορους λογαριασμούς, όμως με αντίστοιχα μηνύματα και λεξιλόγιο, κάτι που κάνει τις αρχές στη Γερμανία να πιστεύουν ότι σχετίζονται μεταξύ τους.

Τα θύματα αναφέρονται ονομαστικά και μέχρι στιγμής τέτοια μέιλ έχουν λάβει πολιτικοί, δημοσιογράφοι, δικηγόροι, το Κεντρικό Εβραϊκό Συμβούλιο της Γερμανίας, ακόμη και η τραγουδίστρια Χελένε Φίσερ η οποία μίλησε κατά της ξενοφοβίας στη διάρκεια συναυλίας που πραγματοποιήθηκε μετά τις ρατσιστικές ταραχές στο Κέμνιτς τον Σεπτέμβριο.

Γερμανία: Νοσταλγοί του Αδόλφου
Οι απειλές που εξαπολύει η οργάνωση “Εθνοσοσιαλιστική Επίθεση” (ή “NSU 2.0” ή “Βέρμαχτ”) δεν υλοποιούνται ποτέ, τονίζουν οι ερευνητές.

Κάποιες φορές οι αποστολείς των μέιλ ισχυρίζονται ότι έχουν τοποθετήσει βόμβες, επισημαίνει η “Suddeutsche Zeitung”. Για τον λόγο αυτό εκκενώθηκε την περασμένη Δευτέρα (11.3.2019) ο κεντρικός σταθμός του Λούμπεκ.

Από τον Δεκέμβριο έχουν καταγραφεί τουλάχιστον 15 προειδοποιήσεις με αποστολέα την “Εθνοσοσιαλιστική Επίθεση” για την τοποθέτηση βόμβας μεταξύ άλλων σε δικαστήρια του Μονάχου, το γραφείο του εισαγγελέα της Φρανκφούρτης αλλά και στο αεροδρόμιο του Αμβούργου.

Αν και μέχρι στιγμής οι απειλές ήταν ψεύτικες, οι αρχές εξακολουθούν να τις λαμβάνουν σοβαρά υπόψη τους κυρίως εξαιτίας της ιδιαίτερα απειλητικής φρασεολογίας που περιέχουν.

Συγκεκριμένα στο απειλητικό μέιλ που εστάλη στη βουλευτίνα Μαρτίνα Ρένερ του Die Linke αναφέρεται ότι η οργάνωση σκοπεύει να στείλει και άλλες επιστολές – βόμβες, αλλά και “να εκτελέσει πολίτες στη μέση του δρόμου”.

Μάλιστα οι αποστολείς, σύμφωνα με τη “Suddeutsche Zeitung”, ισχυρίζονται ότι διαθέτουν πιστόλια, επιθετικά τουφέκια αλλά και βιολογικά όπλα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ