Κόσμος

Βίντεο-σοκ από την επίθεση σε σχολείο στη Βραζιλία - Μαθητές ουρλιάζουν στους διαδρόμους, ακούγεται πυροβολισμός

Στους δέκα ανέρχονται οι νεκροί σε δημοτικό σχολείο στην περιοχή Σουζάνο του Σάο Πάολο της Βραζιλίας, μετά την επίθεση που πραγματοποίησαν δύο νεαροί άνδρες οι οποίοι εισήλθαν στο κτίριο και άρχισαν να πυροβολούν με όπλα νωρίς το πρωί (τοπική ώρα), σύμφωνα με την αστυνομία του Σάο Πάολο που επικαλούνται βραζιλιάνικα Μέσα.

Πέντε παιδιά, ένας ενήλικας που εργαζόταν στο κτίριο, ένας άνθρωπος που στεκόταν ακριβώς έξω από το κτίριο και οι δύο έφηβοι δράστες της επίθεσης είναι νεκροί.

https://youtu.be/rv_h-NuNUPk

Τουλάχιστον 17 άλλοι άνθρωποι, κυρίως παιδιά, πυροβολήθηκαν στο δημοτικό σχολείο Ραούλ Μπραζίλ και διακομίστηκαν σε νοσοκομεία, σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας, ενώ προς το παρόν δεν είναι γνωστή η κατάσταση της υγείας τους.

https://youtu.be/Gnc7P8-0i3Y

Οι πυροβολισμοί σε σχολεία είναι σπάνιοι στη Βραζιλία, αν και η χώρα είναι μία από τις πιο βίαιες στον κόσμο, με τις περισσότερες ανθρωποκτονίες ετησίως από οποιαδήποτε άλλη. Το τελευταίο σημαντικό συμβάν με πυροβολισμούς σε σχολείο σημειώθηκε το 2011, όταν 12 παιδιά πυροβολήθηκαν και σκοτώθηκαν από έναν πρώην μαθητή στο Ρίο ντε Τζανέιρο.

https://youtu.be/A7YAXD9CeNw

Η αστυνομία ανέφερε πως δύο έφηβοι, οι οποίοι φορούσαν μάσκες στο πρόσωπο, εισήλθαν στο κτίριο και άρχισαν να πυροβολούν γύρω στις 9.30 π.μ. τοπική ώρα. Οι δύο έφηβοι φέρεται στο τέλος να αυτοπυροβολήθηκαν.

Ένα άλλο περιστατικό με πυροβολισμούς σημειώθηκε περίπου 500 μέτρα από το σχολείο Ραούλ Μπραζίλ λίγο πριν από τους πυροβολισμούς στο σχολείο, αλλά δεν είναι ακόμη σαφές αν τα δύο περιστατικά συνδέονται.

Περίπου 1.000 παιδιά φοιτούν στο σχολείο, ανέφερε η αστυνομία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ