Κόσμος

«Συμμαχία» Ισλαμικού Κράτους-Ουκρανίας κατά του Πούτιν: Είναι ο κοινός μας εχθρός

Το φυσάνε και δεν κρυώνει στο Ισλαμικό κράτος με τις λαχτάρες που τους έχει κάνει η Ρωσία του Πούτιν στη Συρία και στην ευρύτερη περιοχή και βρήκαν τώρα ευκαιρία να..ανταποδώσουν.

Ισλαμιστές μαχητές της Τσετσενίας που εκπαιδεύτηκαν στα στρατόπεδα του ισλαμικού κράτους (ISIS) βρίσκονται σε πόλεμο εναντίον ουκρανών "επαναστατών" επιβεβαιώνουν οι Times.

Η αναφορά στην Βρετανική εφημερίδα Times υποστηρίζει ότι οι Τσετσένοι Ισλαμιστές, μετά από την ήττα στη Συρία και το Ιράκ έχουν φτάσει πράγματι στο πολεμικό μέτωπο στην ανατολική Ουκρανία.

Μια προηγούμενη αναφορά στους New York Times αποκάλυψε ότι οι Τσετσένοι Ισλαμιστές  βρίσκονταν υπό τη διοίκηση του φασιστικού "δεξιού τομέα" και ήταν εκεί για να «πολεμήσουν τους Ρώσους» επειδή «μας αρέσει να πολεμούμε τους Ρώσους» και «δεν θα σταματήσουμε ποτέ να πολεμούμε τους Ρώσους».

"Ο Πούτιν είναι ο κοινός εχθρός μας" ανέφερε ένας εκ των διοικητών τους.

Το 2015, οι New York Times έσπευσαν να επισημάνουν ότι οι φανατικοί που εμφανίστηκαν στη Μαριούπολη ήταν «απλήρωτοι εθελοντές» και ότι ούτε αυτοί ούτε οι κυβερνήτες του Δεξιού Τομέα είχαν πληρώσει ή είχαν δώσει εντολή.

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ