Κόσμος

Φοιτήτριες στη Βρετανία γίνονται εργαζόμενες του σεξ για να πληρώσουν τα δίδακτρά τους

Όλο και περισσότερες φοιτήτριες καταλήγουν στην πορνεία ώστε να εξασφαλίσουν τα δίδακτρα των σπουδών τους και το φαινόμενο αυτό τείνει να γίνει μάστιγα. Αυτό αναφέρει σε δημοσίευμά του ο Independent, ο οποίος πραγματοποιεί εκτενές ρεπορτάζ για το θέμα.

Το υψηλό κόστος ζωής αλλά και τα αυξημένα δίδακτρα σε συνδυασμό με την εύκολη πλέον πρόσβαση στις διαδικτυακές εφαρμογές που έχουν ανατρέψει τα δεδομένα σχετικά με τη σεξουαλική εργασία είναι κάποιοι από τους βασικότερους λόγους που πολλοί φοιτητές καταφεύγουν στην πορνεία.

Ο αρθρογράφος κρούει τον κώδωνα του κινδύνου στα πανεπιστημιακά ιδρύματα τονίζοντας πως πρέπει να αναλάβουν δράση και να προστατέψουν τους νέους. Μάλιστα στο κείμενο αναφέρεται πως πολλές φορές τα ίδια τα πανεπιστήμια είναι αυτά που έστω και άθελά τους εμποδίζουν οργανώσεις που βοηθούν τους φοιτητές να δράσουν. Χαρακτηριστικά αναφέρεται η περίπτωση μιας κοπέλας που ενώ εκπορνευόταν, την έδιωξαν από το σπίτι της ενώ την ίδια ώρα το πανεπιστήμιο την απειλούσε με αποβολή.

Ο αγγλικός σύλλογος για τις Ιερόδουλες (ECP), μια οργάνωση που υποστηρίζει την αποποινικοποίηση της πορνείας, μιλώντας στον Independent σχολίασε πως τα τελευταία χρόνια ο αριθμός των φοιτητών που απευθύνθηκε στην οργάνωση αυξήθηκε σημαντικά.

Η Λάουρα Γουότσον, μία εκ των επικεφαλής του ECP έσπευσε να υπογραμμίσει πως οι οικονομικές δυσκολίες και η πίεση για την καθημερινότητα ευθύνονται κυρίως για το φαινόμενο. Η Σάρα Λασόι από την άλλη, υπεύθυνη για τα γυναικεία θέματα στην Εθνική Ένωση Φοιτητών, τόνισε πως τα πανεπιστήμια οφείλουν να βοηθούν και όχι να ασκούν κριτική στους φοιτητές.

Μια 18χρονη κοπέλα αποκάλυψε στη βρετανική ιστοσελίδα πως ακολούθησε το δρόμο αυτό επειδή το φοιτητικό της δάνειο δεν ήταν αρκετό για να καλύψει το νοίκι της. Η φοιτήτρια -που σήμερα είναι 22 ετών- συνεχίζει να ασκεί το συγκεκριμένο επάγγελμα επειδή, όπως σημειώνει, δεν έχει άλλη επιλογή. Παρόλα αυτά, όπως ξεκαθαρίζει, έχει σκοπό να κάνει μεταπτυχιακό και διδακτορικό, οπότε θα χρειαστεί να κάνει το ίδιο επάγγελμα για κάποια ακόμα χρόνια.

«Λατρεύω τη μόρφωση και πάντα ήθελα να σπουδάσω. Κατά τη γνώμη μου, μόνο εξασφαλίζοντας αρκετά πτυχία θα μπορέσω να ξεφύγω από την πορνεία. Είναι ο μόνος τρόπος να πετύχει στη ζωή της κάποια που δεν γεννήθηκε με πολλά χρήματα», λέει η ίδια.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ