Κόσμος

Αναμένεται τουρκικό «μακελειό» - Ενώνουν δυνάμεις Κούρδοι & Συριακός στρατός - Στέλνονται ενισχύσεις στην Ιεράπολη


Ο Άσαντ μαζί με τους Κούρδους πλέον, θα «παλέψουν» κατά του Ερντογάν για την Βόρεια Συρία, σε έναν «proxy war», έχοντας την επέμβαση κατά το δοκούν Αμερικανών, Ρώσων, Ισραηλινών και Ιρανών Φρουρών.

Η ουσία είναι φυσικά ότι μετά την αποχώρηση των ΗΠΑ, οι Σύροι δεν εμπιστεύονται με τίποτα τον τουρκικό στρατό που έχει εισβάλει στο έδαφός του και ετοιμάζουν να τον μπλοκάρουν, σε μια κίνηση που έχει τις ευλογίες της Δύσης ακόμα και του Ισραήλ, αλλάζοντας εντελώς την γεωπολιτική και στρατιωτική κατάσταση.

Μεγάλες στρατιωτικές ενισχύσεις του Συριακού στρατού, σύμφωνα με πληροφορίες βρίσκονται ήδη στα περίχωρα της Μanbij και επιπλέον εκατοντάδες Σύροι στρατιώτες αποστέλλονται στην πόλη Tabqa.

https://twitter.com/IvanSidorenko1/status/1076281109728632832

Μάλιστα ένα αμερικανικό στρατιωτικό κονβόι μετακινήθηκε  στο χωριό Al Taiha στην ύπαιθρο της Manbij μετά την συγκέντρωση ισχυρών συριακών και ιρανικών δυνάμεων εκεί.

https://twitter.com/IvanSidorenko1/status/1076523251805945856

Tαυτόχρονα, ισχυρές κουρδικές μονάδες έκλεισαν τη διάβαση του Aoun Al Dadat στην πόλη Al Sajour, στα περίχωρα του ανατολικού Χαλεπίου.

Ο Αραβικός Στρατός της Συρίας, σκοπεύει να εμποδίσει την προσπάθεια της Τουρκίας να επεκταθεί βαθιά στην κοιλάδα του ποταμού Ευφράτη, σύμφωνα με μια στρατιωτική πηγή στο Al-Masdar News σήμερα το απόγευμα.

Σύμφωνα με την πηγή, η Συριακή κυβέρνηση διαπραγματεύεται επί του παρόντος με το δημοκρατικό συμβούλιο της Συρίας, προκειμένου να εγκαταστήσει ενδεχομένως στρατιωτικούς σταθμούς ελέγχου στις περιοχές τους στη βόρεια και ανατολική Συρία.

Η πηγή δήλωσε ότι εάν υπάρξει άρνηση από  το Δημοκρατικό Συμβούλιο της Συρίας και οι Τούρκοι στρατιώτες προελάσουν στα σύνορα του Deir Ezzor, ο Συριακός στρατός θα κινηθεί με ισχυρές τεθωρακισμένες δυνάμεις για να μπλοκάρει το δρόμο προς αυτό το Συριακό στρατόπεδο κοντά στα Ιρακινά σύνορα.

Η Τουρκία έχει ήδη καταστήσει σαφές ότι πρόκειται να εισβάλει και να ελέγξει  όλες τις περιοχές που ελέγχονται από τις κουρδικές μονάδες προστασίας του Λαού (YPG) και τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) στην Β. Συρία, παρά την σαφή και κατηγορηματική άρνηση της Συριακής κυβέρνησης.

Η πολεμική σύγκρουση Συρίας και Τουρκίας είναι αναπόφευκτη, όπως αναφέρουν πάρα πολλοί αμυντικοί αναλυτές, λόγω και της στάσης της Άγκυρας όλο αυτό το διάστημα στο Συριακό έδαφος, το οποίο θέλει να συμπεριλάβει στην νέα οθωμανική αυτοκρατορία που ετοιμάζει .

Με τις ΗΠΑ να σχεδιάζουν να εγκαταλείψουν τη Συρία τους επόμενους τρεις μήνες, η Τουρκία σχεδιάζει να απαλλαγεί από την παρουσία των Κούρδων μια και καλή, αλλά αυτό δεν πρόκειται να γίνει λόγω της ισχυρής υποστήριξης του Ισραήλ.

Η Γαλλία την ίδια στιγμή διατηρεί την στρατιωτική της δέσμευση στην Συρία, σύμφωνα με την υπουργό ευρωπαϊκών υποθέσεων Ναταλί Λουαζό μετά την ανακοίνωση της Ουάσινγκτον για την αποχώρηση των αμερικανικών στρατιωτικών δυνάμεων που είναι ανεπτυγμένες στην εμπόλεμη χώρα.

«Προς το παρόν, φυσικά, παραμένουμε στην Συρία», δήλωσε η Γαλλίδα υπουργός απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την αμερικανική αποχώρηση, η οποία ανακοινώθηκε από τον Ντόναλντ Τραμπ κατά γενική κατάπληξη.

«Ο πόλεμος κατά της τρομοκρατίας δεν τελείωσε», πρόσθεσε η Γαλλίδα υπουργός κάνοντας αναφορά στην τρομοκρατική επίθεση στο Στρασβούργο» που άφησε πέντε νεκρούς και ένδεκα τραυματίες την περασμένη εβδομάδα.

"Ο πόλεμος κατά της τρομοκρατίας έχει καταγράψει μεγάλη πρόοδο. Είναι αλήθεια ότι στον συνασπισμό έχουμε κάνει μεγάλη πρόοδο στην Συρία, αλλά αυτή η μάχη συνεχίζεται, θα συνεχίσουμε να την δίνουμε», πρόσθεσε.

Το βρετανικό υπουργείο Εξωτερικών διευκρινίζει ότι το Ηνωμένο Βασίλειο παραμένει «δεσμευμένο στον διεθνή συνασπισμό και στην εκστρατεία για να αφαιρεθούν από το Ισλαμικό Κράτος εδάφη και να διασφαλισθεί η οριστική του ήττα».

Στην Συρία, η Γαλλία συμμετέχει στον υπό αμερικανική διοίκηση διεθνή συνασπισμό, με μαχητικά αεροσκάφη που επιχειρούν από την Ιορδανία και με δυνάμεις του πυροβολικού στα σύνορα του Ιράκ με την Συρία, σε υποστήριξη των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων.

Οι ΗΠΑ αποχωρώντας από την περιοχή ανοίγουν τους ασκούς του Αιόλου τους οποίους αναζητείται ποιος θα τους ξανακλείσει στο ασκί.

MAZIKEΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΤΟΥΡΚΩΝ ΚΑΙ FSA

Την ίδια στιγμή, FSA και Τουρκικός στρατός, όπως θα δείτε και στα ακόλουθα βίντεο, μετακινούνται συνεχώς. Η Άγκυρα στέλνει ενισχύσεις, ενω στα σύνορα υπάρχει τεράστια κινητικότητα.

Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι πλέον, σε πολλές Κουρδικές περιοχές, οι πολίτες βγαίνουν στους δρόμους και κρατούν σημαίες και εικόνες με τον Άσαντ. Τα... κατάφεραν λοιπόν οι Τούρκοι, ενώνουν Κούρδους και Συριακό Στρατό!

Πρόκειται για ένα θετικό γεγονός, το οποίο θα αλλάξει το ρου του πολέμου.

Δείτε βίντεο και εικόνες:

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ