Κόσμος

Βρετανός ΥΠΕΣ: Η αστυνομία και η MI5 κάνουν τα αδύνατα δυνατά για να νικήσουν την τρομοκρατία

H Βόρεια Ευρώπη αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα με την τρομοκρατία. Όλοι προσπαθούν να πάρουν τα μέτρα τους αλλά κρούσματα υπάρχουν ακόμα.

Ο Βρετανός υπουργός Εσωτερικών Σατζίντ Τζαβίντ ανέφερε ότι «έπειτα από τις επιθέσεις του περασμένου έτους, η κυβέρνηση, η αστυνομία και η MI5 υποβλήθηκαν σε μια σειρά από ενδελεχείς ελέγχους για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας».

«Η βρετανική κυβέρνηση, η αστυνομία και η MI5 κάνουν ό,τι μπορούν για να καταπολεμήσουν την εξελισσόμενη απειλή της τρομοκρατίας και έχουν υποβληθεί σε ελέγχους έπειτα από μια σειρά φονικών επιθέσεων τον περασμένο χρόνο», δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εσωτερικών Σατζίντ Τζαβίντ.

«Έπειτα από τις επιθέσεις, η κυβέρνηση, η αστυνομία και η MI5 υποβλήθηκαν σε μια σειρά από ενδελεχείς ελέγχους για να διασφαλιστεί ότι όλοι κάνουμε ό,τι μπορούμε για να πατάξουμε την εξελισσόμενη απειλή της τρομοκρατίας», δήλωσε ο υπουργός.

Ο Τζαβίντ έκανε τις δηλώσεις αυτές μετά την ανακοίνωση της Επιτροπής Πληροφοριών και Ασφαλείας του βρετανικού κοινοβουλίου (ISC) ότι η υπηρεσία αντικατασκοπείας και ασφάλειας του Ηνωμένου Βασιλείου έχασε ευκαιρίες να αποτρέψει την επίθεση αυτοκτονίας του 2017 σε μια συναυλία της Αριάνα Γκράντε στο Μάντσεστερ, η οποία στοίχισε τη ζωή σε 22 ανθρώπους.

«Ευχαριστώ την ISC για την έκθεσή της, την οποία θα εξετάσουμε και θα απαντήσω επισήμως εν ευθέτω χρόνω», είπε ο Τζαβίντ.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Χαμός στην Τουρκία: Οι δηλώσεις Δένδια για την Τουρκία και το SAFE για άλλη μια φορά προκάλεσαν πανικό με αυτές να αναπαράγονται σε πολλά μέσα

Η τοποθέτηση του Νίκου Δένδια στο Φόρουμ OT ανέδειξε ότι η συμμετοχή της Τουρκίας στο SAFE εξαρτάται αποκλειστικά από...