Κόσμος

Συναγερμός στις ΤΕΔ: Έρχονται μαζικές επιθέσεις σε τουρκικά φράγματα - Εκδίκηση Κούρδων - Τα χθεσινά χτυπήματα ήταν μόνο η αρχή

Ανησυχία επικρατεί σην τουρκική ανώτατη πολιτική και στρατιωτική ηγεσία μετά την χθεσινή επίθεση κατά της πόλης Şırnak στο τουρκικό Κουρδιστάν με οπλισμένα αεροχήματα μικρού μεγέθους.

Σύμφωνα με τις τουρκικές πηγές τα κουρδικά αεροχήματα μετέφεραν εκρηκτικούς μηχανισμούς με καρφιά ώστε να αυξηθεί η φονικότητα τους.

Πρόκειται για την πρώτη καταγεγραμμένη επίθεση των Κούρδων σε τουρκική πόλη με οπλισμένα αεροχήματα και όπως φαίνεται δεν πρόκειται να είναι και η τελευταία γεγονός που θα αναγκάσει τον τουρκικό Στρατό να αναπτύξει νέες αντιαεροπορικές δυνάμεις στην περιοχή.

Οι φόβοι πλέον στις ΤΕΔ αυξάνονται, καθώς περιμένουν μαζικές επιθέσεις από Κουρδικά μη επανδρωμένα οχήματα, στην περιοχή του φράγματος στην Μαρντίν της επαρχίας Σιρνάκ, η οποία συνορεύει με βάση των Κούρδων ανταρτών του ΡΚΚ, αναφέρει ο τουρκικός τύπος.

Τα drone με την μεταφορά ΤΝΤ θα έχουν πιθανό στόχο την δημιουργία ρηγμάτων σε στοχευμένα σημεία επί των κατασκευών, με σκοπό την κατάρρευση μέρους του έργου και την πρόκληση ανεπανόρθωτων ζημιών στην περιοχή.

Αφορά κυρίως την κατασκευή του φράγματος του Ιλισού, όπως ανέφερε τουρκική πηγή.

Το φράγμα του Ιλισού (Ilisu Dam) είναι το δεύτερο μεγαλύτερο φράγμα στην Τουρκία και εκεί οι αρχές έχουν ανθρώπους σε 24ωρη βάρδια για λόγους ασφαλείας.

Την αποκάλυψη βόμβα είχε κάνει ο Αμερικανός ειδικός Μ.Ρούμπιν, του γνωστού ινστιτούτου American Enterprise Institute, όταν ανέφερε για τους Κούρδους ότι είχαν την δυνατότητα για πλήγματα κατά τουρκικών στρατηγικών στόχων, με την χρήση μη επανδρωμένων οχημάτων.

«Για τους Κούρδους του ΡΚΚ και του YPG η χρήση μη επανδρωμένων αεροσκαφών (drones) κατά της Τουρκίας είναι ο καλύτερος και ο αποτελεσματικότερος τρόπος να πετύχουν τον σκοπό τους, παρά η επίτευξη αιματηρών μαχών στα βουνά του Ιράκ ή στα χωριά της Συρίας, για τον απλό λόγο ότι τόσο οι στρατιωτικές βάσεις εντός της Τουρκίας όσο και οι τουρκικές δυνάμεις στην Συρία, κατέχουν μεγάλες σε έκταση περιοχές και αποτελούν τον ιδανικότερο στόχο», ανέφερε ο Αμερικανός ειδικός σύμφωνα με άρθρο μας με τίτλο («Γυρίζει ο τροχός» υπέρ των Κούρδων: Ρωσικά drone στα χέρια PKK/YPG για χρήση κατά της Τουρκίας – Κίνδυνος-θάνατος για το παλάτι του Ερντογάν).

«Μάλιστα υπάρχουν και στόχοι πραγματικά ακόμα πιο ελκυστικοί όπως (το νέο παλάτι του Ερντογάν, για παράδειγμα, που είναι 30 φορές μεγαλύτερο από το μέγεθος του Λευκού Οίκου).

Μια εναέρια μαζική επίθεση με drones θα ήταν ήταν στρατηγικής σημασίας, δεδομένου του συντριπτικού αποτελέσματος και των τεραστίων ζημιών που θα προκαλούσε, μαζί με τον αντίκτυπο διεθνώς.

Με απλά λόγια, η Τουρκία μπορεί να πιστεύει ότι έχει ποιοτικό στρατιωτικό πλεονέκτημα έναντι των Κούρδων, αλλά θα ήταν ανόητο για την Άγκυρα να υποθέσει ότι ένα τέτοιο πλεονέκτημα θα είναι διαρκές.

Η χρήση drones από πλευράς PKK και YPG μπορεί να έρθει νωρίτερα από ό,τι έχει συνειδητοποιήσει σήμερα η Τουρκία», είχε  δηλώσει  ο Αμερικανός αναλυτής με γνώσεις στο θέμα.

Στο πλαίσιο του GAP, Τούρκος ειδικός με το όνομα Karahocagil υπενθύμισε την ολοκλήρωση 15 φραγμάτων διαφόρων μεγεθών σε όλη την περιοχή ενώ υπογράμμισε ότι η  κατασκευή του φράγματος 7 ήταν σε εξέλιξη.

Το Φράγμα Ατατούρκ, είναι το μεγαλύτερο ανάχωμα του φράγματος του Ιλισού. Το φράγμα κοστίζει 1,5 δισ λίρες, είναι εντυπωσιακό και δίνει την δυνατότητα παραγωγής κατά μέσο όρο ετησίως 4.120 εκατομμυρίων  kWh.

Οι Κούρδοι όντως έχουν κατασκευάσει drone με σκοπό την εξαπόλυση επιθέσεων σε τουρκικό έδαφος και στην Β.Συρία.

Πρόκειται για έναν πόλεμο που όπως έδειξε και η προχθεσινή επίθεση στην ΝΑ Τουρκία, θα προκαλέσει πολλές απώλειες στις ΤΕΔ!

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Σκηνικό έντασης στην Κάσο από τις προκλήσεις των Τούρκων - Πέντε τουρκικά πολεμικά στην περιοχή - Διπλωματικός "πυρετός" για να πέσουν οι τόνοι

Στην περιοχή βρίσκονται η κανονιοφόρος «Αήττητος», η φρεγάτα «Νικηφόρος Φωκάς», περιπολικό ανοικτής θαλάσσης...
νεκροί Βρετανοί στρατιώτες
Ένοπλες Συρράξεις 0

Αιματοχυσία στην Οδησσό! Ρωσικοί πύραυλοι αποδεκάτισαν επίλεκτη βρετανική μονάδα SAS -40 νεκρούς και τραυματίες αναφέρει Ισπανός

Παράλληλα, ρωσικές πηγές μιλούν για την εξουδετέρωση 50 Γάλλων και άλλων μισθοφόρων του ουκρανικού στρατού στο Χάρκοβο...