Κόσμος

Μαύρη μέρα για την Ορθοδοξία στη Συρία - Θάβει 5 παιδιά και άλλους 4 πολίτες που σκότωσαν οι τρομοκράτες στη Mahardah

*Καλό παράδεισο να έχουν και να αναπαύονται οι μαρτυρικές ψυχές τους. Ας προσευχηθούμε όλοι και να ικετέψουμε τον Θεό, να τελειώσει αυτό το κακό που επί 7 περίπου χρόνια βασανίζει και ταλαιπωρεί μία ολόκληρη χώρα με ανυπολόγιστες συνέπειες.

Mαύρη μέρα στην πιο μεγάλη ορθόδοξη πόλη της Συρίας των 10.000 κατοίκων την Muhardah. Κηδεία των 9 μαρτύρων που έπεσαν χθες από πυραύλους Grad τρομοκρατών που στόχευσαν κατοικίες. Τα φέρετρα ήταν σκεπασμένα με τη συριακή σημαία. ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΠΡΟΔΩΣΑΝ. Μεταξύ των θυμάτων ήταν 5 παιδιά ενώ τα τρία θύματα ήταν παιδιά της ίδιας οικογένειας.

Κηδεύθηκαν ο Ηλίας 14 χρονών, η Αμίρα 23 ετών, η Λίνα 8 χρονών με την αδερφή της Σελένα 4 χρονών, η Μαρία 8 χρονών με τον αδερφό της Φάντι 6 χρονών και με την μικρή αδερφή τους Λάμια 4 ετών. Η νεαρή  μητέρα τους Ντίμα 30 ετών. Παρόντες στην κηδεία οι μητροπολίτες Χάμα και Χομς. H νεκρώσιμος ακολουθία έγινε στην εκκλησία Αγ Γεωργίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες της στιγμής χτυπούν και πάλι με πυραύλους οι τρομοκράτες τώρα απόγευμα Σαββάτου την πόλη Muharda.

dimpenews.com

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ