Κόσμος

Ο Ντουτέρτε ξαναχτυπά: «Αν μείνετε διεφθαρμένοι, καθίκια θα σας σκοτώσω» είπε σε αστυνομικούς

Απτόητος συνεχίζει να μοιράζει απειλές δεξιά και αριστερά ο πρόεδρος των Φιλιππίνων στον ανένδοτο που έχει ξεκινήσει κατά της διαφθοράς και του εμπορίου ναρκωτικών στη χώρα του.

Αυτή τη φορά στο στόχαστρό του μπήκαν διεφθαρμένοι αστυνομικοί τους οποίους σε ομιλία του που μεταδόθηκε ζωντανά στην τηλεόραση απείλησε να σκοτώσει.

«Αν συνεχίσετε έτσι, καθίκια, θα σας σκοτώσω» είπε ο Ροντρίγκτο Ντουτέρτε στους περίπου 100 αστυνομικούς που βρέθηκαν στο προεδρικό μέγαρο των Φιλιππίνων και οι οποίοι αντιμετωπίζουν κατηγορίες διαφθοράς.

«Έχω συγκροτήσει μια ειδική ομάδα που θα σας παρακολουθεί για πάντα και αν κάνετε έστω και το παραμικρό λάθος θα διατάξω να σας σκοτώσουν» συνέχισε ο Ντουτέρτε.

Οι υποθέσεις των συγκεκριμένων αστυνομικών θα επανεξεταστούν καθώς η Δίωξη Ναρκωτικών των Φιλιππίνων έχει ελλείψεις σε προσωπικό προκειμένου να διεξάγει τον ανηλεή πόλεμο που έχει ζητήσει ο Ντουτέρτε.

Ο Ντουτέρτε απευθύνθηκε και στους συγγενείς των αστυνομικών λέγοντας τους ότι «αν αυτά τα καθίκια πεθάνουν, μην έρθετε σε εμάς για να μας πείτε για ανθρώπινα δικαιώματα γιατί τους έχω ήδη προειδοποιήσει».

Αυτές οι δημόσιες απειλές καθώς και οι περισσότεροι από 4.500 θάνατοι κυρίως φτωχών διακινητών ναρκωτικών έχουν προκαλέσει την ανησυχία δυτικών κυβερνήσεων και οργανώσεων ανθρωπίνων δικαιωμάτων από το 2016 οπότε και ο Ντουτέρτε βρέθηκε στη θέση του προέδρου των Φιλιππίνων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ