Κόσμος

Επεισοδιακή συνέντευξη: O Πούτιν «αποστόμωσε» προκλητικότατο Αυστριακό δημοσιογράφο (Βίντεο)

Την πρώτη του επίσκεψη στο εξωτερικό μετά την επανεκλογή του πραγματοποιεί σήμερα ο Ρώσος Πρόεδρος Πούτιν στη Βιέννη. Βασικά αντικείμενα συζήτησης, μεταξύ άλλων, θα είναι ο αγωγός που τροφοδοτεί εδώ και 50 χρόνια με φυσικό αέριο την Ευρώπη περνώντας από την Αυστρία και οι Ευρωπαϊκές κυρώσεις στη Ρωσία.

Χθες έδωσε συνέντευξη στην Αυστριακή τηλεόραση στο δημοσιογράφο Αρμίν Βολφ ο οποίος έδειξε από πολύ νωρίς τις όχι και τόσο φιλικές διαθέσεις του.

Χαρακτηριστικά σημεία της συνέντευξης ήταν τα εξής:

-Β: Η Ρωσία διατηρεί σχέσεις με ακροδεξιά κόμματα προκειμένου να διασπάσει την ΕΕ;

-Π: Δεν είναι δυνατό να θέλει κάτι τέτοιο η Ρωσία τη στιγμή που το 40% των αποθεμάτων μας σε χρυσό και συνάλλαγμα είναι σε ευρώ.

-Β: Γιατί δεν παραδέχεστε ότι τα βλήματα που έριξαν το Μαλαισιανό Μπόινγκ εκτοξεύτηκαν από τη Ρωσία και προμηθεύατε με όπλα τους αυτονομιστές αντάρτες στην Αν. Ουκρανία;

Ήταν η 1η φορά που ο Πούτιν έδειξε την ενόχλησή του για το γεγονός ότι ο δημοσιογράφος τον διέκοπτε συνέχεια. Σημειωτέον ότι τον διέκοψε 11 φορές σε 1,5 ώρα. Στη συνέχεια απάντησε ότι και οι δύο πλευρές χρησιμοποιούν όπλα Ρωσικής ή Σοβιετικής κατασκευής αλλά ότι η επιτροπή έρευνας για το συμβάν αρνείται ν’ ακούσει τη Ρωσία και αγνοεί το γεγονός ότι η Ουκρανία άφησε ένα επιβατικό αεροπλάνο να περάσει από εμπόλεμη ζώνη παραβιάζοντας έτσι τους κανονισμούς του Διεθνούς Οργανισμού Πολιτικής Αεροπορίας.

-Β: Τι πρέπει να γίνει για να επιστρέψει η Ρωσία την Κριμαία στην Ουκρανία;

-Π: Τίποτα, διότι το δημοψήφισμα επικυρώθηκε από το Ανώτατο Συμβούλιο σύμφωνα με τους Ουκρανικούς νόμους κι ότι ο Ρωσικός στρατός που ήταν πάντα παρών απλά διατηρούσε την τάξη.

Τότε, αφού διεκόπη για πολλοστή φορά ζήτησε σε άπταιστα Γερμανικά από το δημοσιογράφο να έχει επιτέλους την ευγενή καλοσύνη να τον αφήσει να μιλήσει.

Η συζήτηση συνεχίστηκε με ιδιαίτερη ένταση καθώς ο Βολφ επισήμανε ότι είναι η 1η φορά στην ιστορία της Ευρώπης μετά τον Β’ΠΠ που κάποια χώρα αποσπά έδαφος άλλης παρά τη θέλησή της με τον Πούτιν να αντιπαραθέτει την περίπτωση του Κοσόβου το οποίο αποσπάστηκε από τη Σερβία με τη βία από τις ΝΑΤΟϊκές δυνάμεις.

Παρόμοια αντιπαράθεση έλαβε χώρα για την υπόθεση των επιθέσεων με δηλητηριώδη αέρια στη Συρία με το Ρώσο πρόεδρο να καταγγέλλει ότι αυτή η ιστορία ήταν ένα κατασκευασμένο πρόσχημα για το μετέπειτα παράνομο ΝΑΤΟϊκό βομβαρδισμό εναντίον κυρίαρχου κράτους.

Ο δημοσιογράφος συνέχισε να κλιμακώνει την ένταση ρωτώντας τον ευθέως αν είναι Τσάρος κι αν θα συνεχίσει να κατεβαίνει υποψήφιος παρά το γεγονός ότι δεν έχει δικαίωμα να το ξανακάνει με τον Πούτιν ν’ απαντά ότι δεν έχει σκοπό παραβιάσει το Ρωσικό σύνταγμα.

Η ένταση της κουβέντας κορυφώθηκε με την τελευταία «ασυνήθιστη», όπως τη χαρακτήρισε κι ο ίδιος ερώτηση για τις ημίγυμνες φωτογραφίες του Ρώσου προέδρου με τον ίδιο να απαντάει ότι αφού δεν εμφανίζεται ολόγυμνος δε βλέπει πού είναι το μεμπτό.

Ο Ρώσος παρουσιαστής που κάλυψε το θέμα έκλεισε σχολιάζοντας ότι ευτυχώς η στάση του συγκεκριμένου δημοσιογράφου δεν αντικατοπτρίζει την Αυστριακή κοινή γνώμη γενικά.

https://www.youtube.com/watch?v=9Uije5vQxlQ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ