Κόσμος

«Έρχεται η σειρά των Τούρκων»: Οι ΗΠΑ έστρεψαν πυροβολικό και όλμους προς την κατεύθυνση των τουρκικών δυνάμεων στην Ιεράπολη

Γ. Μοτσάκος Ειδικός σε Θέματα Άμυνας

Η κόντρα Τουρκίας και ΗΠΑ σε όλα ανεξαιρέτως τα επίπεδα  τώρα έφτασε και στις χερσαίες δυνάμεις στην Συρία και συγκεκριμένα  στην αρχαία ελληνιστική πόλη της  Ιεράπολης, με  όλες οι ενδείξεις να είναι δυσοίωνες για την Άγκυρα και τα σχέδια της αναβίωσης της νέας οθωμανικής αυτοκρατορίας.      

Ο Αμερικανός στρατιωτικός διοικητής της προκεχωρημένης δύναμης στην πόλη αυτή μετά από άνωθεν εντολή  έστρεψε τις κάννες όλων των ρυμουλκούμενων πυροβόλων  M777 155mm Howitzer που διαθέτει ,  ξεκάθαρα πλέον προς την πλευρά των τουρκικών δυνάμεων που ευρίσκονται σε κοντινή απόσταση, αναφέρουν  μεγάλα ειδησιογραφικά  πρακτορεία ειδήσεων και εφημερίδες όπως οι ΝΥΤ.

Σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές οι Τούρκοι στοχοποιήθηκαν από τα αμερικανικά όπλα και σε οποιαδήποτε δεδομένη στιγμή με την ανάλογη εντολή, θα δεχθούν καταιγισμό πυρών , εφόσον θελήσουν να προελάσουν προς την Ιεράπολη χωρίς άδεια της Ουάσιγκτον.

Το γεγονός αυτό για την στρατιωτική στοχοποιήση των Αμερικανών τόσο ξεκάθαρα  προς την κατεύθυνση του τουρκικού στρατού βόρεια της πόλης, ανέφεραν  δημοσιογράφοι ξένων πρακτορείων ειδήσεων , όπως  η Jenan Moussa και ο Harald Doornbos.

«Επισημάναμε όλμους και πυροβόλα στον κήπο της αμερικανικής ένωσης προς την κατεύθυνση του στρατού της Τουρκίας», έγραψαν  οι δημοσιογράφοι σε  άρθρο που δημοσιεύθηκε από την εφημερίδα New York Times .

Από την άλλη πλευρά ο τουρκικός τύπος αναφέρει ότι ΗΠΑ και Ισραήλ προετοιμάζονται  για μακροπρόθεσμο πόλεμο στη Συρία.

Τουρκικές πηγές τονίζουν ότι οι δυτικές δυνάμεις σχεδιάζουν να εξαλείψουν πρώτα την ιρανική και στη συνέχεια την τουρκική παρουσία στη Συρία.

«Η συμμαχία των ΗΠΑ-Ισραήλ προετοιμάζεται για νέο μακροπρόθεσμο πόλεμο στη Συρία, κρύβοντας ξανά στη σκιά  Daesh-PKK στο νότο, μετά τη χρησιμοποίησή του στα βόρεια τμήματα της χώρας», γράφει Τούρκος ειδικός αμυντικός αναλυτής .

Μιλώντας αποκλειστικά στην Yeni Şafak , ο πρώην  αξιωματούχος της οργάνωσης  Jaysh al-Mujahedeen,  Zakaria Moulahhafji δήλωσε ότι «οι δυτικές δυνάμεις σχεδιάζουν να εξαλείψουν πρώτα την ιρανική και στη συνέχεια την τουρκική παρουσία στη Συρία».

Η Τουρκία θα είναι ο επόμενος στόχος

Το Ισραήλ θέλει να κυριαρχήσει στον άξονα Sweidaa-Quneitra.

Οι ΗΠΑ θέλουν τον πλήρη έλεγχο των πόλεων Hasakah και Raqqa, εκτός από την Deir Ezzor. Για αυτό δημιουργούν μόνιμες στρατιωτικές βάσεις στα ανατολικά του Deir Ezzor, εκτός από τις προϋπάρχουσες σε Tabqah, Rmeilan και Tanf.

Μετά την εξάλειψη των σιιτικών ομάδων στη Συρία, Οι ΗΠΑ θα στραφούν αποκλειστικά στην κύρια προσπάθεια τους να ξεκαθαρίσουν την τουρκική στρατιωτική παρουσία στη Συρία, η οποία υπάρχει σήμερα  σε μεγάλες πόλεις ΄όπως Afrin , Idlib, Jarabulus, Hama, Anadan, al-Bab, Azaz και Shobanbey.

Οι Αμερικανοί  υπέστησαν σαφή ήττα και μείωση της επιρροής τους μετά από τις επιχειρήσεις «Ασπίδα του Ευφράτη»  και «Κλάδος Ελαίας», και  θα προσπαθήσουν να εκδικηθούν εκ των υστέρων , αναφέρει η τουρκική εφημερίδα Yeni Safak.

«Τους τελευταίους δύο μήνες, το Ισραήλ έπληξε 79 στόχους του καθεστώτος Άσαντ  στη Συρία, σκοτώνοντας 400 μαχητές σιίτες», δήλωσε ο Moulahhafji.

«Ξεκινώντας από το νότο στο Γκόλαν, την Κούνειτρα και τη Ντάραα και στη συνέχεια κατά την διάνοιξη των συνόρων της Ιορδανίας και της Συρίας με το Ιράκ, όλες αυτές οι περιοχές θα καταλειφθούν  με το πρόσχημα  τους μαχητές του Ιράν» , πρόσθεσε ο Moulahhafji.

«Το σχέδιο  προς εκτέλεση στο νότιο διάδρομο είναι σε πλήρη εξέλιξη. Οι Η.Π.Α. παρακολουθούν ομάδες των Σιιτών εδώ και  έξι χρόνια, γεμίζοντας τους καταλόγους τρομοκρατίας για να νομιμοποιήσουν τις ισραηλινές επιθέσεις », τόνισε ο ίδιος .

Ιρακινοί αξιωματούχοι αποκάλυψαν την Παρασκευή ότι  Αμερικανοί και Ιρακινοί στρατιώτες έχουν αναλάβει τον έλεγχο της ιρακινοσυριακής συνοριακής περιοχής, όπου δραστηριοποιούνται  τρομοκράτες της Daesh.

Παράλληλα η 15η αμερικανική μηχανοκίνητη ταξιαρχία και το 37ο σύνταγμα του ιρακινού στρατού αναπτύχθηκαν στον Ιρακινο -Συριακά σύνορα στην  δυτική  Μοσούλη.

Οι ΗΠΑ και το Ισραήλ προετοιμάζονται για μακροχρόνιο πόλεμο στη Συρία και εφαρμόζουν το ίδιο μοντέλο που εφάρμοζαν όλο το προηγούμενο διάστημα με τις σιιτικές  ομάδες προς τα νότια, για τους Τούρκους αυτήν την φορά , συμφωνούν πολλοί αμυντικοί αναλυτές και κυρίως οι ίδιοι οι Τούρκοι  .

Έτσι επιβεβαιωνόμαστε για μια φορά ακόμα όταν πριν μερικούς μήνες αναφέραμε άρθρο μας με τίτλο (   ως ιστοσελίδα Οι ΗΠΑ περικυκλώνουν την Τουρκία με χιλιάδες στρατεύματα στην περιοχή – Τι έρχεται;), με το οποίο αναφέραμε ότι οι Τούρκοι είναι  έξαλλοι με το αμερικανικό  Πεντάγωνο θεωρώντας ότι  στοχεύει δυναμικά να αλλάξει τον χάρτη της περιοχής της ΝΑ Μεσογείου  δημιουργώντας έναν «αμερικανικό άξονα» που θα εκτείνεται από την Ουγγαρία μέχρι τον Περσικό κόλπο .

Οι  ΗΠΑ με την  ετήσια έκθεση τους  για την Στρατηγική Εθνικής Ασφάλειας (NSS), δεν ανέφεραν την Τουρκία πουθενά ( Συρία κά αλλού)    ούτε ως «αντίπαλο» ούτε ως σύμμαχο και αυτό είχε προκαλέσει  «έκρηξη» στην Άγκυρα.

Έξαλλοι φέρονταν να είναι οι Τούρκοι με το αμερικανικό  Πεντάγωνο θεωρώντας ότι  στοχεύει δυναμικά να αλλάξει τον χάρτη της περιοχής της ΝΑ Μεσογείου  δημιουργώντας έναν «αμερικανικό άξονα» που θα εκτείνεται από την Ουγγαρία μέχρι τον Περσικό κόλπο .

Η μεγαλύτερη αύξηση των αμερικανικών δυνάμεων  στην Συρία παρουσιάζεται σε περιοχές που βρίσκονται  κοντά σε τουρκικές βάσεις καθώς ο αριθμός  διπλασιάστηκε σε μόλις δύο μήνες, φτάνοντας τους 4.000.

Ο αριθμός των αμερικανικών στρατευμάτων που μεταφέρθηκαν δίπλα στη στρατιωτική βάση της Τουρκίας στο Κατάρ αυξήθηκε από 3.000 σε 7.000 μόνο τους τελευταίους 3 μήνες.

Αυτά προμηνύουν πιθανή σύγκρουση ΗΠΑ-Τουρκίας για την Συρία λόγω τεράστιων και διαφορετικών συμφερόντων και λόγω της παρουσίας Τουρκικών δυνάμεων κοντά σε ισραηλινό έδαφος , κάτι που απεχθάνεται το Τελ Αβίβ.

Άλλο όμως τα λόγια και οι επιθετικές δηλώσεις όλο αυτό διάστημα από  τον Τούρκο πρόεδρο Ερντογάν και τους Αμερικανούς αξιωματούχους , και άλλο επιθετικές αναδιατάξεις δυνάμεων και όπλων στο έδαφος.

Το  πρώτο μπορεί να το πάρει ο "αέρας' το δεύτερο όμως σημαίνει πόλεμος και μάλιστα άμεσος. 

https://youtu.be/OGd8PPvePUE

https://youtu.be/xfbORfDE4Ds

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ