Κόσμος

«Οφθαλμόν αντί οφθαλμού»: «Ξεβράκωσαν» τον Τούρκο αναπληρωτή πρεσβευτή oι Iσραηλινοί μπροστά στις κάμερες

Οφθαλμόν αντί οφθαλμού από τους Ισραηλινούς, οι οποίοι δεν αστειεύονται πλέον.

Το Τελ-Αβίβ, απάντησε άμεσα στις τουρκικές προκλήσεις που έγιναν πριν λίγο κατά του Ισραηλινού πρέσβη στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης.

Ο Τούρκος «επιβλέπων» στο Τελ Αβίβ, Umut Deniz, έλαβε εντολή να παρουσιαστεί στο Ισραηλινό Υπουργείο Εξωτερικών στις 1 μ.μ. τοπική ώρα και κλήθηκε για εξηγήσεις όπως ανέφερε ο Υπουργός εξωτερικών του Ισραήλ, μετά τις απίστευτες εικόνες που έλαβαν χώρα.

Ο Deniz θεωρείται ο «Νούμερο 2» διπλωμάτης στην τουρκική αποστολή στο Ισραήλ.

Ο Ισραηλινός ΥΠΕΞ κάλεσε δημοσιογράφους με σκόπο να καταγράψουν την είσοδο του Umut Deniz στο Υπουργείο εξωτερικών του Ισραήλ. Δηλαδή έκαναν αυτό που έπραξαν αντίστοιχα οι Τούρκοι κατά του Ισραηλινού πρέσβη στην Κωνσταντινούπολη.

Οι δημοσιογράφοι τον περίμεναν έξω από την πύλη του Υπουργείου και κατέγραψαν τα πάντα στις κάμερες.

Αμέσως, ο φύλακας επιθεώρησε το διαβατήριό του και τα διπλωματικά του έγγραφα και το υπέβαλαν σε αυστηρό έλεγχο ασφαλείας, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, του ζήτησαν να βγάλει και κάποια από τα ρούχα του.

Οι Ισραηλινοί διαμαρτυρήθηκαν έντονα με τοην εξωφρενική τουρκική συμπεριφορά και πρόσθεσαν πως τέτοιες συμπεριφορές δεν είναι ανεχτές.

"Αυτή η συμπεριφορά αποτελεί καταφανή παραβίαση του κώδικα συνήθους διπλωματικής συμπεριφοράς μεταξύ των χωρών", πρόσθεσε.

Οπως αναφέραμε πριν, ξχειλίζει η οργή στο Ισραήλ για την πρωτοφανή ταπείνωση και εξευτελισμό του πρέσβη της χώρας στην Αγκυρα, Eitan Na’eh, ο οποίος απελάθηκε μετά από εντολές του Ρ.Τ.Ερντογάν.

O Ισραηλινός Πρέσβης δεν αποχώρησε από το VIP αλλά σαν κανονικός επιβάτης χαιρετώντας εκπροσώπους των τουρκικών ΜΜΕ.

Ο Ισραηλινός πρεσβευτής υποβλήθηκε σε αυστηρό έλεγχο μπροστά στις κάμερες, καθώς τα τουρκικά ΜΜΕ, με εντολή Ερντογάν θέλησαν να τον μειώσουν επιδεικτικά.

Το προσωπικό ασφαλείας του ζήτησε να αφαιρέσει το σακάκι του, τα παπούτσια, μετά από εντολή του προσωπικού.

 «Ηταν ταπεινωτικό», δήλωσε ένας Ισραηλινός αξιωματούχος.

 «Οι δημοσιογράφοι προσκλήθηκαν στο αεροδρόμιο και εσκεμμένα κατέγραψαν τις κινήσεις του πρεσβευτή.» 

«Ταπεινώθηκε στο Διεθνές Αεροδρόμιο Κωνσταντινούπολης» μεταδίδουν εμφανώς οργισμένα ισραηλινά ΜΜΕ.

Οι Τούρκοι έστησαν ολόκληρο σόου καλώντας τα τουρκικά τηλεοπτικά δίκτυα να «τραβήξουν» την ταπείνωση του Ισραηλινού Πρέσβη.

«Ηρθαν οι Τούρκοι με τις κάμερες και τραβούσαν συνέχεια την διαδικασία αναχώρησης του Na’eh, να βγάζει το σακάκι του, να βγάζει τα παπούτσια του κατόπιν εντολών των Τούρκων»

«Επειτα ένας Τούρκος Φρουρός τον έψαξε».

Δείτε το βίντεο:  

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ