Κόσμος

Εναρξη τελικής φάσης σύγκρουσης: H αρμάδα μάχης του USS HARRY TRUMAN σκέπασε τον συριακό ουρανό!

Νέα φάση στην κατάσταση ασφαλείας έχουμε στην Συρία με την ομάδα μάχης του αεροπλανοφόρου USS HARRY TRUMAN, να ξεκινά κανονικά πολεμικές επιχειρήσεις πάνω από το συριακό έδαφος και όλα εισέρχονται σε νέα άκρως επικίνδυνη φάση μιας και στόχος φαίνεται να είναι και πάλι ο Άσαντ .

Η  ομάδα πλοίων του αμερικανικού ναυτικού, με επικεφαλής το USS  Harry Truman, ξεκίνησε αεροπορικές επιχειρήσεις εναντίον της τρομοκρατικής οργάνωσης Ισλαμικό κράτος στη Συρία. Αυτό αναφέρεται σε ανακοίνωση του αμερικανικού Ναυτικού, αναφέρει ο διεθνής τύπος .

«Η μοίρες αεροσκαφών του  Harry Truman ξεκίνησαν αεροπορικές επιχειρήσεις  για να υποστηρίξουν την επιχείρηση  «Unshakable Resolve», αναφέρει η ανακοίνωση .

Το αμερικανικό Πολεμικό Ναυτικό σημείωσε ότι μοίρα μαχητικών-βομβαρδιστών «πέταξε πάνω στη Συρία», προφανώς για να αναγνωρίσει στόχους πριν ξεκινήσει μαζικές αεροπορικές επιθέσεις μάλλον εναντίον συριακών δυνάμεων .

Τα ΜΜΕ ανέφεραν ότι το Πεντάγωνο εξετάζει το ενδεχόμενο η ομάδα μάχης να μείνει στην Μεσόγειο μόνιμα για να αντιμετωπίσει "τις αυξανόμενες προκλήσεις από τη Ρωσία και την Κίνα".

Στις αρχές Απριλίου, η ομάδα μάχης του αμερικανικού ναυτικού απέπλευσε  από τις Ηνωμένες Πολιτείες για ανάπτυξη στην Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή. Αυτή περιλαμβάνει  το καταδρομικό USS Normandy, καθώς και τα αντιτορπιλικά  Balkeli, Forest Sherman, Farragut κλάσης A. Burke.

Εφόσον λοιπόν οι ΗΠΑ κάνουν αισθητή την παρουσία τους στην περιοχή με αφορμή την Συρία και ενώ το Κογκρέσο ετοιμάζει νέες κυρώσεις σε Ρωσία και Κίνα, το σκηνικό περιπλέκεται ακόμα πιο πολύ και από την ήδη υπάρχουσα κόντρα Ιράν και Ισραήλ.

Το Ιράν την ίδια στιγμή ενδέχεται να εμπλουτίζει ουράνιο για να εφοδιάσει τους βαλλιστικούς πυραύλους του σε ακραίο σενάριο με το Ισραήλ , αναφέρει ο ισραηλινός τύπος.

Στην ουσία  η όλη κατάσταση μυρίζει σαφώς  «μπαρούτι» και όλα τα ενδεχόμενα θα είναι ανοικτά ενώ ρωσικά πολεμικά πλοία αποβιβάζουν συνεχώς πολεμικό υλικό στην Συρία.

Από ότι φαίνεται όμως μετά και την χθεσινή μετακίνηση και νέων ρωσικών πυραύλων S-400 στην Κριμαία και την παρουσία αμερικανικών πλοίων στην Μαύρη θάλασσα , το κέντρο βάρους του ενδιαφέροντος θα μετακινηθεί στο Αιγαίο που συνδέει την Α.Μεσόγειο και την Μαύρη Θάλασσα.

Επίσης έχουμε την άφιξη αμερικανικής τεθωρακισμένη ταξιαρχίας στην Ευρώπη ενώ μαχητικά αεροσκάφη της Βρετανίας μεταστάθμευσαν σ ρουμανικά αεροδρόμια.

Όλα πλέον θα φανούν στην πράξη διότι τα συμφέροντα των δύο υπερδυνάμεων είναι απλά τεράστια.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ