Κόσμος

Η Τουρκία δοκίμασε βαλλιστικούς πυραύλους δικής της κατασκευής

Η Τουρκία δοκίμασε επιτυχώς τους πρώτους βαλλιστικούς πυραύλους δικής της παραγωγής «Gokdogan» και «Bozdogan», όπως ανέφερε το πρακτορείο Anadolu.

Οι πύραυλοι κατασκευάσθηκαν από εμπειρογνώμονες των τουρκικών στρατιωτικών δομών με τη συνεργασία της επιστημονικής και τεχνικής έρευνας της Τουρκίας καθώς και του επιστημονικού ερευνητικού ινστιτούτου της στρατιωτικής βιομηχανίας.

Για πρώτη φορά είχαν παρουσιασθεί στην 13η Διεθνή Έκθεση Στρατιωτικών Τεχνικών IDEF 2017 στην Κωνσταντινούπολη. Οι δοκιμές διεξήχθησαν στη μονάδα στρατιωτικής εκπαίδευσης στη Σινώπη.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα των δοκιμών, το τελευταίο τρίμηνο του 2018, οι προγραμματισμένοι στόχοι θα δοκιμασθούν εν κινήσει καθώς και εκτόξευση από αεροσκάφος, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Το βλήματα πυραύλων μικρού και μεσαίου βεληνεκούς «Gokdon» και «Bozdogan» μπορούν να χτυπήσουν στόχους σε μικρή απόσταση, σύμφωνα με το πρακτορείο.

Προβλέπεται ότι οι πύραυλοι «Gokdon» και «Bozdogan» θα ολοκληρωθούν το 2020, και κατόπιν θα ξεκινήσει η μαζική παραγωγή τους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ