Κόσμος

Η εικόνα που έκανε έξαλλο τον Ερντογάν – «Αυτοί οι φοιτητές είναι τρομοκράτες» (βίντεο)

Το θέμα πήρε έκταση και ο Ταγίπ Ερντογάν δεν το άφησε ασχολίαστο. Ο Τούρκος πρόεδρος άστραψε και βρόντηξε...

Ο Ταγίπ Ερντογάν στοχοποίησε για μια ακόμη φορά τους φοιτητές του Πανεπιστημίου Βοσπόρου οι οποίοι διαμαρτυρήθηκαν για τη στρατιωτική επιχείρηση το Αφρίν: «Σε αυτούς τους προδότες της πατρίδας, σ’ αυτούς τους τρομοκράτες νέους δεν θα επιτρέψουμε να σπουδάσουν στα πανεπιστήμια.»

Την περασμένη εβδομάδα όταν ο τουρκικός στρατός μπήκε στο κέντρο του Άφριν, μια ομάδα φοιτητών του Βοσπόρου άνοιξε σταντ και μοίρασε λουκούμια στον κόσμο. Τότε μια άλλη ομάδα άνοιξε πανό το οποίο έγραφε: «Λουκούμια για εισβολή και σφαγή δεν γίνεται».

Ο Ερντογάν δεν τα άφησε όλα αυτά ασχολίαστα. “Στην Κωνσταντινούπολη την ώρα που μια ομάδα φοιτητών με πίστη και εθνικά πιστεύω μοίραζαν λουκούμια για το Άφριν, οι κομμουνιστές προδότες της πατρίδας πήγαν να ανατρέψουν το τραπέζι τους. Αυτοί είναι τρομοκράτες νέοι.

Σχετικά με αυτούς τους τρομοκράτες νέους κάνουμε κάθε είδους εργασία και αφού εντοπισθούν μέσα από τις περιγραφές, σε αυτούς δεν θα τους δώσουμε το δικαίωμα να σπουδάσουν στο πανεπιστήμιο. Το πανεπιστήμιο δεν μπορεί να ανατρέφει νεολαία τρομοκρατών. Το πανεπιστήμιο ανατρέφει μια γενιά που θα υπηρετήσει την πατρίδα και το έθνος.»

Ενώ απειλώντας και τους καθηγητές πανεπιστημίου είπε πως “Μόλις διαπιστώσουμε αυτούς που έχουν σχέσεις με αυτούς τους φοιτητές θα πράξουμε και για κείνους τα δέοντα”.

 tourkikanea.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ