Κόσμος

Δεσμεύουν Ανατολική Θράκη και περιοχές δίπλα στον Εβρο οι Τούρκοι για πτήσεις μαχητικών - Επιβεβαίωση ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ για απόπειρα "γκριζαρίσματος" περιοχής

Σε μια πρωτοφανή - στα χρονικά κίνηση - προχώρησε η Αγκυρα με την οποία τελειώνει και τυπικά το "μορατόριουμ" και στον Εβρο. Ανακοίνωσε πτήσεις περιπολίας στην Α.Θράκη και δίπλα στα ελληνοτουρκικά σύνορα. Και επειδή δεν τους έχουμε για κράτος που τηρεί τον νόμο, ας προετοιμαστούμε και για καμιά εισβολή εντός ελληνικού εναέριου χώρου...

Προχώρησε σε δέσμευση περιοχών στον εναέριο χώρο της Ανατολικής Θράκης και σε πολύ μικρή απόσταση από τον Έβρο!

Οι Τούρκοι, με την ΝΟΤΑΜ Β0719/18 δεσμεύουν περιοχή δίπλα στην έδρα της μονάδας που έπιασε τους δύο Έλληνες στρατιώτες για χρονικό διάστημα από τις 30 Απριλίου μέχρι τις 19 Μαΐου, όπως αναφέρει το news.gr

Η περιοχή αυτή θα παραμένει κλειστή καθημερινά από τα ξημερώματα στις 5 μέχρι στις 12 τα μεσάνυχτα.

Επίσης, με την ΝΟΤΑΜ Β0724/18 δεσμεύουν επί της ουσίας ολόκληρη την νότια Ανατολική Θράκη για πτήση περιπολίας από τις 6 το πρωί της Παρασκευή μέχρι και τις 9 το βράδυ.

Το ύψος είναι αρκετά μεγάλο, κάτι που κάνει τις στρατιωτικές πηγές να πιθανολογούν την πτήση αεροσκάφους ή αεροσκαφών και μάλλον όχι ελικοπτέρων.

Οπως είχαμε αναφέρει το περιστατικό δεν έγινε τυχαία στις Καστανιές Εβρου, αλλά οι Τούρκοι είχαν σαν στόχο και σκοπό να γκριζάρουν ολόκληρη την περιοχή.

Ετσι λοιπόν επιβεβαιώνεται πλήρως (δυστυχώς) το ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ για τουρκικές προσπάθειες γκριζαρίσματος χερσαίου εδάφους από την Τουρκία μετά το ολέθριο λάθος μας να μιλήσουμε για εισβολή των 2 Ελλήνων μέσα στο τουρκικό έδαφος.

Αυτός ήταν και ο ελληνικός φόβος εδώ και μέρες και γι αυτό όπως σας είχαμε ενημερώσει σε προηγούμενα άρθρα μας περιπολούσαν μαχητικά μας στον Εβρο και γενικά στην Θράκη.

Ενα γεγονός που είχαμε αναφέρει στο ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ, καθώς λίγα 24ωρα μετά την αρπαγή των Στρατιωτών μας, οι Τούρκοι άρχισαν τις παραβιάσεις και στον Εβρο.

Τότε γράφαμε για το γκριζάρισμα:

Η όλη κίνηση των Τούρκων ήταν και προμελετημένη και προσχεδιασμένη μεταφέροντας εμπειροπόλεμες δυνάμεις από τη ΝΑ Τουρκία…

Ηδη επιβεβαιώνεται η δράση πολυάριθμης τουρκικής ομάδας.

Οι Τούρκοι γκριζάρουν καθαρά χερσαίο έδαφος. Πρόκειται για ένα πολεμικό μεθοριακό επεισόδιο πολύ καλά μελετημένο και στοχευμένο.

Γι αυτό είχαν και έχουν πολεμικό συναγερμό στις δικές τους μονάδες στην Ανδριανούπολη και όχι μόνο.

Οι Τούρκοι έκαναν ότι ακριβώς έπραξαν και στα Ίμια.

Αυτός ήταν ο στόχος τους εξαρχής.

Ούτε ανταλλαγή με τους 8, ούτε κάτι άλλο.

Αλλωστε πως θα μας σύρουν στην αναθεώρηση της Συνθήκης της Λωζάνης;

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ