Κόσμος

Ιεμπραχέμ Μουσλέμ: Οι βάρβαροι μπήκαν στην Εφρίν αλλά θα νικήσουμε

Συνέντευξη στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Ιωαννίνων παραχώρησε ο επικεφαλής της Διπλωματικής Αντιπροσωπείας του κουρδικού σοσιαλιστικού κόμματος της Συρίας PYD στην Αθήνα, Ιεμπραχέμ Μουσλέμ, για τις τελευταίες εξελίξεις στο μέτωπο της Εφρίν.

Ο κ. Μουσλέμ τόνισε αρχικά: «Αυτό που έγινε στην Εφρίν είναι ντροπή για κάθε ελεύθερο άνθρωπο, για κάθε άνθρωπο που έχει λίγο αίσθημα ευθύνης. Μια ντροπή που δεν μπορεί να περιγραφεί».

Μίλησε για την αντίσταση με ελάχιστα μέσα, επί δύο μήνες, και την χαρακτήρισε μεγάλη νίκη, τόνισε ότι «μπήκαν τελικά οι βάρβαροι στην πόλη» και έθεσε το δίλημμα που αντιμετώπισαν οι υπερασπιστές της:

Ή να ισοπεδωθεί η πόλη και να δολοφονηθούν χιλιάδες πολίτες ή να αποχωρήσουν οι υπερασπιστές της, να σωθούν ζωές και να συνεχιστεί με άλλα μέσα η αντίσταση στους εισβολείς, αφού η μετωπική σύγκρουση είναι πλέον αδύνατη.

Έδωσε, επίσης, την πληροφορία ότι οι Κούρδοι αντάρτες κατάφεραν ήδη τα πρώτα πλήγματα σε βάρος των Τούρκων εισβολέων και των συμμάχων τους, στη νέα φάση, αυτή του ανταρτοπόλεμου, που ξεκίνησε με την είσοδο του τουρκικού στρατού στο Εφρίν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ