Κόσμος

Ντε Γκίντος: Δεν θα είμαι υποψήφιος για τη θέση του Ντάισελμπλουμ

Η θέση του αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), την οποία κατέχει αυτή τη στιγμή ο Βίτορ Κονστάνσιο που θα πρέπει να αποχωρήσει έως την 1η Μαΐου, πιθανόν να δοθεί σε Ισπανό υποψήφιο, δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας Λουίς ντε Γκίντος σε σχόλια που δημοσιεύθηκαν σήμερα.

Η Ισπανία δεν κατέχει καμία θέση στο εκτελεστικό συμβούλιο της ΕΚΤ μετά το 2012 και την αποχώρηση του Χοσέ Μανουέλ Γκονθάλεθ Παράμο.

«Είμαι πεπεισμένος ότι η θέση θα δοθεί στην Ισπανία», δήλωσε ο ντε Γκίντος κατά τη διάρκεια συνάντησης με την Accenture Strategy και την εφημερίδα El Economista.

Το εκτελεστικό συμβούλιο της ΕΚΤ είναι επιφορτισμένο με την εφαρμογή της νομισματικής πολιτικής για τα 19 κράτη-μέλη που χρησιμοποιούν το ευρώ και αποτελείται από τον πρόεδρο, τον αντιπρόεδρο και τέσσερα μέλη. Όλα τα μέλη του εκτελεστικού συμβουλίου διορίζονται για οκταετή θητεία, η οποία δεν μπορεί να ανανεωθεί.

Ο ντε Γκίντος απέρριψε τις φήμες ότι είναι υποψήφιος για τη θέση του επικεφαλής του Eurogroup, την οποία κατέχει αυτή τη στιγμή ο Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Ο ντε Γκίντος θεωρείται από πολιτικούς κύκλους στις Βρυξέλλες ως ένας από τους βασικούς υποψηφίους για τη θέση του επικεφαλής των υπουργών Οικονομικών στην ευρωζώνη.

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Συριακός Στρατός
Ένοπλες Συρράξεις 0

Ξεφτιλίζονται οι Τούρκοι στη Συρία: Λιποτακτούν οι τζιχαντιστές μισθοφόροι - Του συλλαμβάνει στα σύνορα ο τουρκικός στρατός

Ανακατέλαβε νέες περιοχές νοτιοανατολική Ιντλίμπ ο Συριακό Στρατός - Εντατικοποιούνται οι επιχειρήσεις τις επόμενες...