Κόσμος

Άσκηση "Δούρειος Ίππος 2017": Κυριάρχος ο ηλεκτρονικός "εκπορθητής" του ΓΕΕΘΑ

Ο ηλεκτρονικός "εκπορθητής" του ΓΕΕΘΑ, "Δούρειος ίππος 2017" αναδείχθηκε κυρίαρχος σε Πελοπόννησο και Ιόνιο Πέλαγος.

Την ώρα που η Τουρκία απέσυρε τις δυνάμεις της από την Νατοϊκή άσκηση στη Νορβηγία, η Ελλάδα ολοκλήρωνε επιτυχώς-με τη συμμετοχή δυνάμεων και της Βορειατλαντικής Συμμαχίας-τον "Δούρειο Ίππο 2017" τοποθετώντας ακόμη ένα κομμάτι στο παζλ του στρατηγικού σχεδίου για την δημιουργία του τόξου σταθερότητας και ασφάλειας στη Μεσόγειο και στα Βαλκάνια.


Η εθνική διακλαδική τακτική άσκηση μετά στρατευμάτων (ΤΑΜΣ), “ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΙΠΠΟΣ 17” πραγματοποιήθηκε από τις 13 έως τις 17 Νοεμβρίου στην Ανδραβίδα, στην ευρύτερη περιοχή της βορειοδυτικής Πελοποννήσου και του νοτίου Ιονίου Πελάγους.


Η ΤΑΜΣ “ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΙΠΠΟΣ 17” είναι άσκηση ηλεκτρονικού πολέμου (ΗΠ), μεσαίας κλίμακας, η οποία σχεδιάστηκε από το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας.


Η διεξαγωγή της έγινε υπό τη διεύθυνση της 1ης Στρατιάς, με τη συμμετοχή προσωπικού και μέσων των τριών κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΔ), καθώς και μέσων του ΝΑΤΟ.


Σκοπός της άσκησης ήταν η σχεδίαση και διεξαγωγή διακλαδικών επιχειρήσεων ηλεκτρονικού πολέμου, στο πλαίσιο εξάσκησης προσωπικού και δοκιμής των μέσων και του διακλαδικού συστήματος διοίκησης και ελέγχου ΗΠ(ηλεκτρονικού πολέμου) των Ενόπλων Δυνάμεων.

onalert.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Συριακός Στρατός
Ένοπλες Συρράξεις 0

Ξεφτιλίζονται οι Τούρκοι στη Συρία: Λιποτακτούν οι τζιχαντιστές μισθοφόροι - Του συλλαμβάνει στα σύνορα ο τουρκικός στρατός

Ανακατέλαβε νέες περιοχές νοτιοανατολική Ιντλίμπ ο Συριακό Στρατός - Εντατικοποιούνται οι επιχειρήσεις τις επόμενες...