Κόσμος

Υπερδιπλασιασμός των προσφύγων στη Γερμανία τα τελευταία 2 χρόνια -H Μέρκελ ψάχνει νέα μεταναστευτική πολιτική

Υπερδιπλασιάστηκε ο αριθμός των προσφύγων στη Γερμανία τα τελευταία 2 χρόνια, στα 1,6 εκατ., με τους περισσότερους από αυτούς να προέρχονται από Συρία, Αφγανιστάν και Ιράκ, αναφέρει η ομοσπονδιακή στατιστική αρχή.

Ο αριθμός των αιτούντων άσυλο είναι καυτό θέμα στη Γερμανία λόγω της προσφυγικής κρίσης που κορυφώθηκε το 2015. Οι ψηφοφόροι τιμώρησαν την καγκελάριο Angela Merkel για την πολιτική της των ανοικτών θυρών στις εκλογές του Σεπτεμβρίου, στις οποίες οι Συντηρητικοί υπέστησαν μεγάλες απώλειες δίνοντας χώρο στην άνοδο της άκρας δεξιάς.

Η συμφωνία στη μεταναστευτική πολιτική είναι από τα μεγαλύτερα εμπόδια που αντιμετωπίζει η συντηρητική Merkel στην προσπάθειά της να σχηματίσει έναν τριμερή συνασπισμό με τους Ελεύθερους Δημοκράτες (FDP) και τους Πράσινους.

Το Γραφείο Στατιστικής ανακοίνωσε σήμερα πως 1,6 εκατομμύρια άνθρωποι που είχαν ζητήσει προστασία μέχρι το τέλος του προηγούμενου έτους, είναι κατά 113% περισσότεροι απ' ό,τι ήταν στο τέλος του 2014 και αυτό το ποσοστό αντιστοιχεί στο 16% του ξένου πληθυσμού που βρίσκεται στη Γερμανία.

Στα στοιχεία περιλαμβάνονται άνθρωποι από το εξωτερικό που διαμένουν στη Γερμανία για ανθρωπιστικούς λόγους, άνθρωποι που έχουν υποβάλει αίτημα για άσυλο, η εξέταση του οποίου δεν έχει ολοκληρωθεί, αυτοί στους οποίους έχει δοθεί καθεστώς προστασίας καθώς και πρόσωπα στα οποία δεν εδόθη άσυλο αλλά παραμένουν στη Γερμανία.

Ενώ οι μεγαλύτερες αυξήσεις στους αριθμούς καταγράφονται στην ανατολική Γερμανία, χωρίς να περιλαμβάνεται το Βερολίνο, σε απόλυτους όρους, οι περισσότεροι άνθρωποι που ζητούν καταφύγιο βρίσκονται τώρα στη δυτική Γερμανία με το 27% από αυτούς να βρίσκονται στο κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ