Κόσμος

Παραχάραξη της Ιστορίας: Οι Τούρκοι «ανακάλυψαν» τάφους των «προγόνων» τους στην Πόλη του... 1500 π.Χ

Ήταν γνωστό ότι οι Τούρκοι είναι επαγγελματίες παραχαράκτες της Ιστορίας αλλά τώρα ξεπέρασαν τους εαυτούς τους και λένε ότι κατοικούσαν στην περιοχή της Κωνσταντινούπολης, άλλοτε Βυζαντίου, από το 1500 π.Χ!

Σύμφωνα με Τούρκους αρχαιολόγους που εκτελούν ανασκαφές στην συνοικία Μπεσίκτας της Κωνσταντινούπολης, λόγω της κατασκευής του μετρό, βρέθηκαν τάφοι “Τούρκων” που χρονολογούνται στην Εποχή του Χαλκού και, κατ’ αυτούς, “ρίχνουν νέο φως στην ιστορία της Κωνσταντινούπολης”!

Όπως αναφέρει η Χουριέτ, σε ανασκαφή στη λεωφόρο Μπάρμπαρος της Πόλης ανακαλύφθηκε ένα νεκροταφείο ηλικίας 3.500 ετών με 35 τάφους σκεπασμένους με λίθους γεγονός που, κατά τους Τούρκους, παραπέμπει σε πολιτισμούς της στέπας και κατ’ επέκταση προγόνους και άρα Τούρκους!

Μάλιστα η Χουριέτ έχει τίτλο στην αγγλική της έκδοση «Earliest traces of Turks in Anatolia found in Istanbul»!

Έτσι λοιπόν οι Τούρκοι θεωρούν πλέον ότι δεν ήρθαν στην Μικρά Ασία να εγκατασταθούν μετά την ήττα των Βυζαντινών στον Μάντζικερτ (1071 μ.Χ.) αλλά ούτε λίγο ούτε πολύ ήταν και γηγενείς κάτοικοι στην περιοχή.

Οι κεμαλιστές και οι ισλαμιστές στην Τουρκία εδώ και πάρα πολλά χρόνια είχανε φτιάξει ο καθένας τον δικό του αστήρικτο και ανιστόρητο μύθο. Οι κεμαλιστές ισχυριζόντουσαν ότι οι Τούρκοι είναι γηγενείς και ότι είναι απόγονοι των Χετταίων ακόμα και των Τρώων!

Αντίθετα οι ισλαμιστές έλεγαν ότι ήρθανε από το μεγάλο Τουράν μια περιοχή που εκτείνεται ανάμεσα στα Ουράλια όρη και την Μογγολία και συνεπώς όλη η κεντρική Ασία είναι τουρκογενής.

Επειδή όμως ο Ερντογάν δεν είναι κορόιδο σκέφτηκε πολύ απλά «και Τουράν και Μικρά Ασία». Έτσι τώρα οι Τούρκοι ενοποιούν τις «ιστορικές» θεωρίες τους για να έχουν «κληρονομικά» δικαιώματα από την Σμύρνη μέχρι την πρωτεύουσα της Μογγολίας, το Ουλάν Μπατόρ.

Ιδιαίτερα στην Μικρά Ασία τους ενδιαφέρει να είναι ιστορικά «δική» τους για να μην νιώθουν οι Τούρκοι ως παρείσακτοι που έκλεψαν την γη άλλων και να κατοχυρώσουν «νομιμότητα» στην εκδίωξη των Ελλήνων, των Αρμενίων και των Ασσυρίων από τα εδάφη της.

Έτσι τώρα οι Τούρκοι αρχαιολόγοι λένε, αν και οι ίδιοι παραδέχονται πως είναι εξαιρετικά δύσκολο να ταυτοποιήσουν τους νεκρούς και την εθνικότητά τους, ότι η κάλυψη των νεκρών με λίθους αποτελεί σίγουρο σημάδι ότι οι νεκροί ήταν τουρκικής καταγωγής πρόγονοί τους και ας υπάρχουν παρόμοιου τύπου ταφές σε όλον σχεδόν τον κόσμο.

Η κάλυψη του νεκρού με λίθους δείχνει βιασύνη στην ταφή, δεν δηλώνει εθνική ταυτότητα, από την στιγμή μάλιστα που οι ίδιοι παραδέχονται πως οι Οζγκούζοι και Γκοτζτούρκοι πρόγονοί τους αποτέφρωναν, κατά περίπτωση τους νεκρούς τους όπως αναφέρει το mignatiou.com. Οι Οζγκούζοι όμως Τούρκοι, σύμφωνα με τους επιστήμονες, εμφανίζονται δυναμικά στην ιστορία τον 7ο αι. μ.Χ. και κατοικούσαν στην περιοχή μεταξύ Κασπίας και Αράλης.

Θα ήταν μάλλον δύσκολο λοιπόν, το 1500 π.Χ. να έρθουν, για να θάψουν τους προγόνους τους εκεί που αργότερα ιδρύθηκε το αρχαίο Βυζάντιο

Πάντως οι Τούρκοι επιμένουν, ότι και οι ανάλογοι τάφοι που έχουν ανακαλυφθεί στα Βαλκάνια αφορούν νεκρούς από την στέπα και κατά συνέπεια είναι πρόγονοί τους. Θα ακολουθήσουν αναλύσεις με ραδιενεργό άνθρακα (C14) για να χρονολογηθούν τα οστά που βρέθηκαν στο νεκροταφείο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ