Κόσμος

Εμπάργκο πετρελαίου και δέσμευση περιουσιακών στοιχείων του Κιμ Γιονγκ Ουν προτείνουν οι ΗΠΑ

Εμπάργκο πετρελαίου και δέσμευση περιουσιακών στοιχείων του Κιμ Γιονγκ Ουν είναι τα δύο βασικά μέτρα που προωθεί μέσω του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών η κυβέρνηση των ΗΠΑ, ως κυρώσεις εναντίον της Βόρειας Κορέας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Ουάσιγκτον έχει προτείνει στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, το οποίο πιθανότατα θα συνεδριάσει εκ νέου τη Δευτέρα, προκειμένου να αποφασίσει τις κυρώσεις που θα επιβληθούν στο καθεστώς της Πιονγκγιάνγκ, με αφορμή τις δύο τελευταίες δοκιμές που πραγματοποίησε.

Το ψήφισμα, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, έχει ήδη συνταχθεί και θα τεθεί προς διαβούλευση ανάμεσα στους άλλους εταίρους και ιδιαίτερα στα μόνιμα μέλη, δύο εκ των οποίων, η Κίνα και η Ρωσία, προβάλουν ισχυρές αντιδράσεις. Η δε Μόσχα, δήλωσε σαφώς πως δεν αναγνωρίζει το πυρηνικό καθεστώς που προσάπτει η διεθνής κοινότητα στη Βόρεια Κορέα.

Στην προηγούμενη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας, η Αμερικανίδα πρέσβειρα, σε έναν πύρινο λόγο, είχε αφήσει να εννοηθεί ότι οι ΗΠΑ έχουν εξαντλήσει τα διπλωματικά μέσα και ότι θα πρέπει να δρομολογηθεί η στρατιωτική επέμβαση στην κορεατική χερσόνησο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ