Κόσμος

Γερμανία: Οι Σοσιαλδημοκράτες ανακοίνωσαν τη νίκη τους στην τηλεμαχία πριν την...τηλεμαχία

H μάχη δεν ξεκίνησε ακόμα και οι σοσιαλδημοκράτες ανακοίνωσαν τη νίκη τους: «Τηλεμαχία: H Μέρκελ χάνει απέναντι στον Σουλτς, SPD», η φράση αυτή υπήρχε στο google από τα μεσάνυχτα μέχρι τις 7 το πρωί σήμερα.

Η εκπρόσωπος τύπου του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος της Γερμανίας (SPD) ζήτησε συγγνώμη για το λάθος, αφού η τηλεμαχία δεν έχει ακόμα γίνει, μέσω του twitter:  «Ο προϊστάμενος υπηρεσίας έκανε ένα σοβαρό λάθος. Δεν είναι το στιλ μας. Ζητούμε συγγνώμη για τη σύγχυση».

Εν τούτοις πολλοί χρήστες του twitter δεν δέχτηκαν αυτή τη συγγνώμη: «Τι θέλει να μας πει αυτό το tweet; Προφανώς δώσατε στον «προϊστάμενο υπηρεσίας» το κείμενο με την ανακήρυξη του νικητή της αποψινής τηλεμαχίας», έγραψε ο χριστιανοδημοκράτης πρωθυπουργός της Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας Αρμιν Λάσετ. «Πρόκειται για μια απίστευτη βλακεία».

Στην πραγματικότητα είναι σύνηθες τα κόμματα, ανεξάρτητα από την έκβαση της τηλεμαχίας, να αυτοανακηρύσσονται ως νικητές. Βλακώδες είναι μόνο το ότι αυτή τη φορά εστάλη πριν. Πάντως το tweet δεν υπάρχει πλέον στο διαδίκτυο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ