Κόσμος

Σουηδία: Η αντιπρόεδρος της κυβέρνησης τρολάρει τον Ν. Τραμπ - «Είμαστε μία φεμινιστική κυβέρνηση»(εικόνα)

Η αντιπρόεδρος της σουηδικής κυβέρνησης Ιζαμπέλα Λέβιν θέλησε να... τρολάρει τον Ντόναλντ Τραμπ.

Ετσι, έδωσε στη δημοσιότητα μια φωτογραφία της στην οποία υπογράφει ένα νομοσχέδιο για το Κλίμα, περιστοιχιζόμενη αποκλειστικά από γυναίκες συνεργάτιδές της. Ενα ενσταντανέ που παραπέμπει ειρωνικά σε μια αντίστοιχη φωτογραφία του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.

Η Λέβιν, που είναι και υπουργός Περιβάλλοντος, είναι καθισμένη στο γραφείο της και, με σκυθρωπό ύφος, ετοιμάζεται να υπογράψει το νομοσχέδιο. Στα δεξιά της, όρθιες, διακρίνονται επτά γυναίκες, εκ των οποίων η μία είναι έγκυος.

Η φωτογραφία θυμίζει εκείνη του Ντόναλντ Τραμπ όταν στις 23 Ιανουαρίου υπέγραψε το διάταγμα για τις αμβλώσεις υπό τα βλέμματα μόνο ανδρών συνεργατών του.

"Είμαστε μια φεμινιστική κυβέρνηση, αυτό δείχνει η φωτογραφία. Σε τελευταία ανάλυση, επαφίεται σε αυτόν που την κοιτάζει να την ερμηνεύσει" σχολίασε η υπουργός στο Γαλλικό Πρακτορείο.

"Υπάρχει ένα παγκόσμιο αίτημα να βρεθεί ένας ηγέτης για το κλίμα. Θέλω να δείξω ότι η Σουηδία είναι έτοιμη να δώσει αυτή τη μάχη", συνέχισε. Ο Τραμπ από την πλευρά του δεν κρύβει τον σκεπτικισμό του όσον αφορά την κλιματική αλλαγή.

Η φωτογραφία που τραβήχτηκε στον Λευκό Οίκο είχε προκαλέσει ποικίλα ειρωνικά σχόλια, ιδίως για το γεγονός ότι καμία γυναίκα δεν μετείχε σε μια απόφαση που αφορά τις γυναίκες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

SAT SAS
Ελληνοτουρκικά 0

Πολεμικές "ορέξεις" από την Τουρκία: Κομάντος SAT-SAS "σημαδεύουν" λιμάνια του Αιγαίου - Σε ετοιμότητα το αιγυπτιακό ΠΝ στην Α. Μεσόγειο

Ολοταχώς για πρόκληση θερμού επεισοδίου από την Άγκυρα σε Αιγαίο-Α. Μεσόγειο - Νέες υπερπτήσεις Τούρκων πάνω από Ρω και...