Κόσμος

Ρωσία: "Αυτές είναι οι τουρκικές εταιρείες που προμηθεύουν το ISIS με εξοπλισμό" - Ζητάει κυρώσεις εναντίον της Τουρκίας από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ

Τoυρκικές εταιρείες παρέχουν στο ISIS τα συστατικά για να δημιουργούν εκρηκτικούς μηχανισμούς είπε ο μόνιμος αντιπρόσωπος της Ρωσίας στο Σ.Α του ΟΗΕ, Vitaliy Churkin, με επίσημο γράμμα που έστειλε στον Γ.Γ. του οργανισμού.

Ο Β.Τσέρκιν παρέδωσε αναλυτική λίστα όλων των τουρκικών εταιρειών!

Η λίστα περιλαμβάνει τις εξής τουρκικές εταιρείες:

Gültaş Kimya, Marikem Kimyevi Ve Endüstriyel Ürünler, Metkim, EKM Gübre και Diversey Kimya.

Οι εταιρείες αυτές παρέχουν στο ISIS εκρηκτικές ύλες όπως σκόνη αλουμινίου,νιτρικό αμμώνιο καρβαμίδιο σε κόκκους καιυπεροξείδιο του υδρογόνου.

"Ανάλυση των κυρίων χημικών στοιχείων των εκρηκτικών συστατικών πάρθηκαν από τους ισλαμιστές κοντά στις πόλεις Tikrit του Iraq και Kobani της Συρίας. Περαιτέρω έρευνα στις εταιρείες παραγωγής έδειξε ότι ή φτιάχτηκαν στην Τουρκία ή τους προμήθευσαν χωρίς δικαίωμα εξαγωγής" είπε ο Β.Τσούρκιν.

Εκτός από αυτό ηλεκτρονικά στοιχεία των συσκευών ανήκουν στην Αμερικανική εταιρεία Microchip Technology ενώ ανιχνεύτηκαν τρανζίστορς από την σουηδική εταιρεία STMicroelectronics και κινητά τηλέφωνα Nokia 105 RM-908.

Η Ρωσία ξεγυμνώνει εντελώς την Τουρκία απ όλες τις απόψεις.

Πλέον θα απαιτήσει κυρώσεις κατά της Άγκυρας ενώ διαθέτει την απαραίτητη νομιμοποίηση για στρατιωτικό πλήγμα εναντίον της εφόσον αυτό απαιτηθεί.

Η Τουρκία απομονώνεται πλήρως και η Μόσχα πετυχαίνει τον πρωταρχικό της  σκοπό!

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

αεροπορική βάση Chkalovsky
Ένοπλες Συρράξεις 0

Φρίκη στο Κρεμλίνο μετά την επιδρομή Ουκρανών σαμποτέρ σε μία από τις σημαντικότερες αεροπορικές βάσεις της Μόσχας-Χτυπήθηκε το αεροπλάνο του Πούτιν; (Εικόνες)

Πρόκειται για την βάση Chkalovsky, η οποία φυλάσσεται εντυπωσιακά καλά, ωστόσο και πάλι η ομάδα δολιοφθοράς της...