Κόσμος

Ο ιρανός στρατηγός Σουλειμάνι στη Μόσχα για συνάντηση με Πούτιν ….

« O στρατηγός Soleimani ταξίδεψε στη Μόσχα την προηγούμενη νύχτα για συζητήσεις που εμπεριέχουν την παράδοση των S-300s και την περεταίρω στρατιωτική συνεργασία, » ανέφερε στο Reuters ένας αξιωματούχος της ιρανικής ασφάλειας.

Ένας δυτικός διπλωμάτης που εδρεύει στη Mόσχα είπε ότι ο Soleimani θα συναντούσε τόσο τον Vladimir Putin όσο και τον Υπ.Άμυνας Sergei Shoigu. Ένας εκπρόσωπος του Κρεμλκίνου ανέφερε ότι δεν είναι προγαρμματισμένη συνάντηση του Πούτιν με τον Soleimani.

Ο στρατηγός Soleimani, διοικητής των εξωτερικών επιχειρήσεων μιας μονάδας της ελίτ της Ιρανικής Φρουράς της Επανάστασης (Qods) πήγε στη  Μόσχα τον περασμένο Ιούλιο για να βοηθήσει τη Ρωσία στην κατάστρωση σχεδίου για την σταρτιωτική επέμβαση στη Συρία.reuters

Την είδηση μεταδίδει και το αμερικανικό Fox.Ο Soleimani αναχώρησε από την Τεχεράνη για Μόσχα το πρωί της Πέμπτης με ιδιωτικό αεροσκάφος. θα παρέμενε στη Μόσχα ένα 48ωρο.Πρόκειται για το πρώτο τετ α τετ των 2 ανδρών μετά την μερική αποχώρηση της Ρωσίας από τη Συρία.

Αυτή την εβδομάδα η Ρωσία έστειλε την πρώτη παρτίδα του συστήματος αεράμυνας S-300 στο Ιράν μια παράδοση που συναποφασίστηκε κατά την τελευταία επίσκεψη του Soleimani στη Μόσχα.

dimpenews.com

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ