Κοινωνία

Έντονες διαμαρτυρίες αγροτών του Έβρου για λανθασμένες πληρωμές

Μπορεί ο ΟΠΕΚΕΠΕ να μεταφέρθηκε στην ΑΑΔΕ, αλλά τα λάθη συνεχίζονται και προκαλούν οργή στους αγρότες, λίγο πριν το Πάσχα, σύμφωνα με το evros-news.gr.

Μάλιστα όπως αναφέρει σε ανακοίνωση του ο Αγροτικός & Κτηνοτροφικός Σύλλογος Αλεξανδρούπολης, ξέχασαν και άφησαν εκτός πληρωμών τους κτηνοτρόφους που τους είχε επιβληθεί η θανάτωση του ζωικού τους κεφαλαίου και φαινόταν στο σύστημα του οργανισμού πληρωμών λανθασμένα ως ανεπάγγελτοι.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση που εξέδωσε:

“Όλο αυτό το διάστημα περιμέναμε τις πολυδιαφημισμένες και πολυπόθητες πληρωμές των ευρωπαϊκών επιδοτήσεων, (χρήματα που έρχονται στην χώρα εξαιτίας του αγροτικού κόσμου και που μας τα χρωστάνε) δυστυχώς όμως για ακόμη μια φορά μια από τα ίδια!

Οι πρόσφατες πληρωμές αυτών που εντέλει λαμβάνουν τις αποφάσεις και υποτίθεται διαχειρίζονται τα χρήματα των Ελλήνων αγροτών ήταν για ακόμη μια φορά λανθασμένες και δυστυχώς συνοδεύτηκαν από σοβαρά προβλήματα που επιτείνουν το αίσθημα αδικίας.

Το πιο εξοργιστικό από όλα όμως είναι ότι οι υπεύθυνοι των πληρωμών για ακόμη μια φορά ξεχάσαν και άφησαν εκτός πληρωμών τους κτηνοτρόφους που τους είχε επιβληθεί η θανάτωση του ζωικού τους κεφαλαίου και φαινόταν στο σύστημα του οργανισμού πληρωμών λανθασμένα ως ανεπάγγελτοι !

Επίσης διαπιστώθηκαν τεράστια λάθη σε αγροτεμάχια με βαμβάκι που για άγνωστη αιτία δεν πληρώθηκαν ή πληρώθηκαν μερικώς και πληρωμές που δεν έχουν καμία βάση και λογική και που εντέλει κανένας ακόμη δεν μπορεί να ελέγξει τον τρόπο υπολογισμού .

Εντέλει για ακόμη μια φορά οι άνθρωπο του πρωτογενούς τομέα πληρώνουν την κακή οργάνωση ενός κωμικοτραγικού συστήματος που το μόνο που έχει καταφέρει είναι τον

Οικονομικό στραγγαλισμό της ελληνικής περιφέρειας” .

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ