Μεγάλη επιχείρηση των ελληνικών αρχών στη θαλάσσια περιοχή βόρεια της Ρόδου οδήγησε στη διάσωση 38 αλλοδαπών και τη σύλληψη δύο διακινητών υπηκόων Τουρκίας.
Το ταχύπλοο σκάφος, που εκτελούσε επικίνδυνους ελιγμούς, ακινητοποιήθηκε μετά από καταδίωξη και βολές ακινητοποίησης του Λιμενικού, ενώ οι αλλοδαποί μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο λιμάνι Μανδρακίου.
Αναλυτικά:
Κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών της ΔΑΠΘΑΣ, Περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. (ΠΛΣ), το οποίο βρισκόταν σε προγραμματισμένη περιπολία, εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή βόρεια της Ρόδου ένα ταχύπλοο (Τ/Χ) πνευστό σκάφος να κινείται προς τις ακτές.
Το ΠΛΣ επιχείρησε να ακινητοποιήσει το Τ/Χ με τη χρήση φωτεινών και ηχητικών σημάτων, με αρνητικά αποτελέσματα.
Ακολούθησε καταδίωξη από το ΠΛΣ, κατά την οποία το Τ/Χ εκτελούσε επικίνδυνους ελιγμούς, θέτοντας σε άμεσο κίνδυνο τους επιβαίνοντές του, το πλήρωμα του ΠΛΣ και τα σκάφη.
Το πλήρωμα του ΠΛΣ προέβη στη ρίψη προειδοποιητικών βολών σε ασφαλή τομέα και εν συνεχεία στη ρίψη βολών ακινητοποίησης σύμφωνα με τους κανόνες εμπλοκής. Το Τ/Χ ακινητοποιήθηκε και οι τριάντα οκτώ (17 άνδρες, 6 γυναίκες και 15 ανήλικοι) αλλοδαποί επιβαίνοντές του επιβιβάστηκαν στο ΠΛΣ και μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο λιμάνι Μανδρακίου της Ρόδου.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί (υπήκοοι Τουρκίας) εκ των ανωτέρω, ηλικίας 31 και 41 ετών, οι οποίοι αναγνωρίστηκαν ως οι διακινητές των υπολοίπων, ενώ το μέσο μεταφοράς των αλλοδαπών κατασχέθηκε.
Διάσωση 38 αλλοδαπών στη Ρόδο – Συνελήφθησαν δύο Τούρκοι διακινητές
Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news