Κοινωνία

Επιτροπή από το μπλόκο αγροτών Δερβενίου επέδωσε σε βουλευτές ψήφισμα διαμαρτυρίας

Ψήφισμα διαμαρτυρίας και τη λίστα με τα αιτήματά τους επέδωσαν σήμερα στα γραφεία βουλευτών της Θεσσαλονίκης αγρότες και κτηνοτρόφοι από το μπλόκο Δερβενίου, δηλώνοντας ότι δεν προτίθενται να εγκαταλείψουν τα μπλόκα μέχρι αυτά να ικανοποιηθούν.

Ειδικότερα, πενταμελής επιτροπή των παραγωγών του Δήμου Λαγκαδά και των όμορων δήμων, επισκέφθηκε τα γραφεία των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας Δημήτρη Βαρτζόπουλου, Θεόδωρου Καράογλου και Φάνη Παπά, καθώς και του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτη Φάμελλου, προκειμένου να τους γνωστοποιήσει τα αιτήματα των αγροτών.

Στο ψήφισμα ζητείται, μεταξύ άλλων να μην μειωθούν τα κεφάλαια του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για την περίοδο 2026-2029 και να μην ενσωματωθεί ο ΟΠΕΚΕΠΕ στην ΑΑΔΕ, αλλά να δημιουργηθεί ανεξάρτητη αρχή με ελεγκτικό και διασταυρωτικό χαρακτήρα για την πληρωμή και τη χάραξη αγροτικής πολιτικής, με επιτόπιους ελέγχους εντός ορθών χρονικών πλαισίων. Οι παραγωγοί επισημαίνουν μάλιστα ότι η καταβολή των αγροτικών επιδοτήσεων δεν πρέπει να εξαρτάται αποκλειστικά από ελέγχους τύπου «αλγορίθμου» της ΑΑΔΕ.

Οι εκπρόσωποι των αγροτών επισημαίνουν παράλληλα την έλλειψη ενημέρωσης του αγροτικού κόσμου για την επερχόμενη συμφωνία MERCOSUR, η οποία, όπως επισημαίνουν, θα οδηγήσει στην εισαγωγή φθηνότερων αδασμολόγητων αγροτικών προϊόντων αμφίβολης ποιότητας, με αποτέλεσμα την οικονομική καταστροφή του πρωτογενούς τομέα.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Έτοιμοι για πόλεμο δηλώνουν οι Τούρκοι χάρη στο τάχα νέο "υπερόπλο της Γαλάζιας Πατρίδας"-Ποιό είναι και τι συνεπάγεται για Αιγαίο-ΝΑ Μεσόγειο;

Πρέπει να αντιληφθούμε ότι η "Γαλάζια Πατρίδα" αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο της τουρκικής εξωτερικής πολιτικής,...