F-16 Viper
Κοινωνία

Ο σμηναγός Σωτηρίου θα πιλοταρει το F-16 Viper στη Θεσσαλονίκη

Η Θεσσαλονίκη ετοιμάζεται για τη μεγάλη στρατιωτική παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου, με το βλέμμα στραμμένο στον ουρανό.
Ο Σμηναγός Γιώργος Σωτηρίου, πιλότος της Πολεμικής Αεροπορίας και μέλος της ομάδας επιδείξεων «ΖΕΥΣ», θα πραγματοποιήσει την πτήση που κάθε χρόνο συγκινεί τους Έλληνες.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, ο σμηναγός θα ταξιδέψει από τα Χανιά στη Θεσσαλονίκη για να συμμετάσχει στη φετινή παρέλαση, πετώντας για πρώτη φορά με αναβαθμισμένο F-16 τύπου Viper – το πιο σύγχρονο μαχητικό αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας.

Η εμφάνιση του F-16 Viper στην παρέλαση αποτελεί ισχυρό συμβολισμό της νέας εποχής για την ελληνική αεροπορική ισχύ, καθώς τα συγκεκριμένα αεροσκάφη ενσωματώνουν τεχνολογία αιχμής και αυξημένες επιχειρησιακές δυνατότητες.

Ο Σμηναγός Σωτηρίου είχε εντυπωσιάσει και στην περσινή παρέλαση, μεταδίδοντας μήνυμα ενότητας, περηφάνειας και εθνικής αυτοπεποίθησης.
Η φετινή του πτήση, με το πιο προηγμένο μαχητικό του ελληνικού στόλου, αναμένεται να είναι το αποκορύφωμα της επετείου του «Όχι» στη Θεσσαλονίκη.

Σμηναγός Γιώργος Σωτηρίου
Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ