Κοινωνία

Τσίμπημα από «μαύρη χήρα» στα Τρίκαλα – Στο νοσοκομείο νοσηλεύεται το θύμα

Google Logo Προσθέστε το pentapostagma.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στο νοσοκομείο Τρικάλων μεταφέρθηκε ένας άνδρας, τον οποίο τσίμπησε αράχνη «μαύρη χήρα». 

Όπως αναφέρει ο ιστότοπος trikalanews.gr, στο νοσοκομείο, του χορηγήθηκε η προβλεπόμενη αγωγή και νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.

Η μαύρη χήρα (επιστημονική ονομασία: Latrodectus mactans) είναι ένα είδος δηλητηριώδους αράχνης, γνωστή για το πολύ ισχυρό της δηλητήριο, το μαύρο χρώμα με το χαρακτηριστικό κόκκινο σχήμα κλεψύδρας στην κοιλιά της.

Η αράχνη αποκαλείται «μαύρη χήρα», επειδή οι θηλυκές αράχνες του είδους σκοτώνουν τις αρσενικές μετά τη σύζευξη.

Αν και η «μαύρη χήρα» είναι επικίνδυνη, δεν είναι θανάσιμη για υγιείς ενήλικες. Το δηλητήριό της επηρεάζει το νευρικό σύστημα και μπορεί να προκαλέσει έντονο πόνο, μυϊκές κράμπες, ναυτία ή ιδρώτα. 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ