Κοινωνία

Πρόσωπο - «κλειδί» ρίχνει φως στην υπόθεση δολοφονίας της οικογένειας Σιδηροπούλου

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Τούνελ», ένα κοινό εύρημα σε μητέρα και κόρη γεννά έντονο προβληματισμό στους επιστήμονες. Τι το προκάλεσε; Πρόκειται για παθολογική αιτία ή κάτι άλλο πιο σκοτεινό;

Οι τοξικολογικές και ιστολογικές εξετάσεις αναμένεται να δώσουν τις οριστικές απαντήσεις. Δηλητηρίαση; Υπερδοσολογία φαρμάκου; Παρουσία βαρέων μετάλλων;

Για τον σκοπό αυτό, ελέγχονται διεξοδικά σε εξειδικευμένα εργαστήρια της Αθήνας και της Κρήτης, δείγματα αίματος, τρίχες, δείγματα από οφθαλμούς και ιστούς εσωτερικών οργάνων.

Mια νέα μαρτυρία-φωτιά έρχεται στο Φως από εργαζόμενο που βρέθηκε μπροστά σε κρίσιμες στιγμές, μέσα στον θάλαμο του νοσοκομείου Ερυθρός Σταυρός, εκεί όπου νοσηλευόταν ο 75χρονος Μιχάλης Σιδηρόπουλος για πάνω από ένα μήνα.

«Θα σου πούμε εμείς τι θα πεις στην αστυνομία»

Το πρόσωπο-κλειδί, που ήρθε σε επαφή με την εκπομπή, αποκαλύπτει πως την ώρα που κάποιοι πίεζαν τον Μιχάλη Σιδηρόπουλο να υπογράψει ένα χαρτί παρά την θέληση του, κλήθηκε από τις νοσηλεύτριες για να βοηθήσει. Στο δωμάτιο δίπλα στον 75χρονο ασθενή βρίσκονταν τρείς γυναίκες ανάμεσα τους όπως υποστηρίζει και η Βουλγάρα οικιακή βοηθός ...

«Ήμουν μπροστά στο περιστατικό με τον Μιχάλη στον Ερυθρό Σταυρό. Μας καλέσανε να μας πουν ότι δύο γυναίκες, γιατί η τρίτη είχε φύγει, ενοχλούσαν τον ασθενή. Οι νοσηλεύτριες ζητούσαν να απομακρυνθούν κι αυτές δεν τις άκουγαν. Άκουσα τη Βουλγάρα να λέει στον ασθενή “Θα πεις αυτά που σου είπαμε εμείς στους αστυνομικούς” Το περιστατικό με τον συμβολαιογράφο έγινε αργότερα…»

Μετά την ένταση που επικράτησε ο Μιχάλης Σιδηρόπουλος, σύμφωνα με το μάρτυρα που τίθεται στην διάθεση των Αρχών, φάνηκε να μην ανταποκρίνεται πια…

Τα ερωτήματα που προκύπτουν ζητούν διερεύνηση…

  • Ποιος ήθελε τελικά και γιατί την υπογραφή του 75χρονου λίγα 24ωρα πριν πεθάνει;
  • Τι φοβόντουσαν ότι θα πει στην Αστυνομία;
  • Γιατί έπρεπε να “σωπάσει”;

Οι αντιφάσεις της Ιταλίδας αποκλειστικής

Προβληματισμό και ερωτήματα προκαλούν οι αντιφατικές περιγραφές της αποκλειστικής νοσοκόμας του Μιχάλη Σιδηρόπουλου, για το τι συνέβη μέσα στο θάλαμο που νοσηλευόταν στον Ερυθρό Σταυρό ,όταν του ζήτησαν να βάλει υπογραφή.

Την πρώτη φορά που την εντόπισε το «Τούνελ», η ίδια υποστήριξε πως υπέγραψε ο Μιχάλης πάνω σε ένα χαρτί που εκείνη του έδωσε όταν της το ζήτησε η φίλη του.

Το Τούνελ επικοινώνησε και πάλι με την Ιταλίδα αποκλειστική νοσοκόμα αναζητώντας το που βρίσκεται η αλήθεια και που το ψέμα.

«Εκείνη την μέρα που άκουσα στο τηλέφωνο Νικολούλη, άρχισα να σαλεύω. Νόμιζα στην αρχή ότι ήταν αστείο και μπερδεύτηκα. Έχω κουραστεί πολύ με όλο αυτό που συμβαίνει.»

Έρευνα για την αλλαγή των κωδικών taxis της Βέρας μετά το θάνατό της

Στο μικροσκόπιο των Αρχών βρίσκεται η ύποπτη αλλαγή των κωδικών taxis της Βέρας Σιδηροπούλου, μόλις τρεις ημέρες μετά τη δημοσιοποίηση της υπόθεσης από το «Τούνελ». Ποιος – ή ποιοι – απέκτησαν πρόσβαση στα απόρρητα οικονομικά στοιχεία της 78χρονης, μετά το θάνατό της; Και γιατί;

Ο δικηγόρος των συγγενών της οικογένειας Σιδηροπούλου Στέλιος Σούρλας έχει απευθυνθεί εγγράφως στην ΑΑΔΕ ζητώντας να γίνει εξονυχιστικός έλεγχος.

Η ΑΑΔΕ ΕΡΕΥΝΑ:

  • Ποιοι άλλαξαν τους κωδικούς της Βέρας μετά θάνατον και από ποιες IP;
  • Εκδόθηκαν εξουσιοδοτήσεις ή υπεύθυνες δηλώσεις μέσω gov.gr από 1η Ιανουαρίου 2025 μέχρι σήμερα;

Σύμφωνα με πληροφορίες της εκπομπής, σε εξέλιξη βρίσκεται και η έρευνα για την άρση του τηλεφωνικού και τραπεζικού απορρήτου των μελών της οικογένειας, έπειτα από αίτημα των δύο μοναδικών ως τώρα κληρονόμων.

Τρεις άνθρωποι, τρεις περίεργοι θάνατοι σε δεκατρείς ημέρες … Το ερώτημα μένει να πλανάται … Κάποιοι “σκηνοθέτησαν” το τέλος αυτής της οικογένειας; Και γιατί; Το “Τούνελ” συνεχίζει την έρευνα …

Σε εξέλιξη οι τοξικολογικές αναλύσεις – Κοινά ευρήματα στις ιστολογικές

Όπως αποκάλυψε το “Τούνελ” συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς η διερεύνηση των αιφνίδιων θανάτων με τις τοξικολογικές και ιστολογικές εξετάσεις να βρίσκονται ακόμη σε εξέλιξη και τους επιστήμονες να εντοπίζουν ανησυχητικά κοινά παθολογικά ευρήματα.

Τοξικολογικά – Τι γνωρίζουμε μέχρι τώρα…

  • Μιχάλης Σιδηρόπουλος:
    Η τοξικολογική ανάλυση των δειγμάτων του, που διενεργείται στο εξειδικευμένο εργαστήριο του Πανεπιστημίου Κρήτης με έμφαση και στην ανίχνευση βαρέων μετάλλων, βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη. Δεν έχουν δοθεί επίσημα αποτελέσματα μέχρι στιγμής.
  • Αικατερίνη και Βέρα Σιδηροπούλου:
    Τα δείγματα εξετάζονται σε ιδιωτικό εξειδικευμένο εργαστήριο της Αθήνας, με στόχο επίσης την ανίχνευση βαρέων μετάλλων. Οι αναλύσεις συνεχίζονται.
  • Αικατερίνη Σιδηροπούλου – εύρημα λιδοκαΐνης:
    Στην περίπτωση της μητέρας εντοπίστηκε λιδοκαΐνη, ένα τοπικό αναισθητικό φάρμακο που χορηγείται είτε ενδοκολπικά, είτε ενέσιμα, είτε πρωκτικά. Ο ιατροδικαστής Ντιλέρνια, ωστόσο, δεν γνωστοποίησε την ποσότητα στον ιστοπαθολόγο Ευτυχιάδη.

Κοινά ευρήματα από ιστοπαθολογικές εξετάσεις…

Οι επιστήμονες έχουν ήδη εντοπίσει κοινές αλλοιώσεις σε ζωτικά όργανα της Αικατερίνης και της Βέρας Σιδηροπούλου. Συγκεκριμένα:

  • Νέκρωση στο ήπαρ και τους νεφρούς, συμβατή με υποξία (έλλειψη οξυγόνου),
  • Οι ειδικοί αναμένουν τα τοξικολογικά αποτελέσματα για να αποφανθούν αν πρόκειται για παθολογική αιτία ή εξωγενή παράγοντα (π.χ. φαρμακευτική ουσία ή δηλητηρίαση).
Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ