Κοινωνία

Προφυλακίστηκε ο 79χρονος που πυροβόλησε κατά του Κοκολογιάννη στο Ηράκλειο - «Είχε αποκλεισμό σκέψης», αναφέρει ο δικηγόρος του

Προφυλακιστέος κρίθηκε ο 79χρονος Γιάννης Ξυδάκης από τον Προφήτη Ηλία για το επεισόδιο με τους πυροβολισμούς που σημειώθηκε το πρωί της Δευτέρας σε επιχείρηση ζωοτροφών στις Μαλάδες, που είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστεί 35χρονος εργαζόμενος στην επιχείρηση αλλά και ο Στέφανος Κοκολογιάννης.

Σύμφωνα με το cretalive.gr, ο δικηγόρος του 79χρονου, Γιάννης Καραϊσκάκης, ανέφερε πως ο πελάτης του έκανε μια συγκλονιστική απολογία και δεν ωραιοποίησε τίποτα. Επισήμανε ότι δεν υπήρξε καμία προμελέτη και κανένας προσχεδιασμός κι ότι η συνάντηση με τον Στέφανο Κοκολογιάννη ήταν τυχαία ενώ σημείωσε ότι ο Γιάννης Ξυδάκης είναι συντετριμμένος για τον τραυματισμό του 35χρονου εργαζόμενου στην επιχείρηση.

«Ο Γιάννης Ξυδάκης είναι οπαδός της δικαιοσύνης αν κι αισθάνεται ότι τον αδίκησε. Ο Γιάννης Ξυδάκης δεν έπλαθε μύθους. Την ώρα του επεισοδίου δεν είχε κάτι στο μυαλό του, είχε αποκλεισμό της σκέψης. Δεν έβλεπε τίποτα μπροστά του. Στη θέα του άτυχου ανθρώπου που είδε κάτω, σταμάτησε γιατί πίστεψε ότι ήταν ο νεκρός γιος του, ο Πρίαμος...", δήλωσε ο κ. Καραϊσκάκης κι επισήμανε ότι η ευχή "Να είναι το τελευταίο θύμα, πρέπει να σταματήσουμε», πρέπει να γίνει πραγματικότητα.

Υπενθυμίζεται ότι σε βάρος του Γιάννη Ξυδάκη ασκήθηκε δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, κατά συρροή και κατ' εξακολούθηση, αλλά και για παράνομη οπλοφορία, οπλοχρησία και οπλοκατοχή.

Το πρωί της Τετάρτης απολογήθηκε για το αιματηρό επεισόδιο η 80χρονη σύζυγός του, Ματούλα Ξυδάκη, η οποία και αφέθηκε ελεύθερη, με μοναδικό περιοριστικό όρο να μην προσεγγίζει τον Στέφανο Κοκολογιάννη.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Οι Εγγλέζοι θέλουν χρήσιμους ηλίθιους - The Spectator: Μόνο ένας στρατός στην Ευρώπη είναι έτοιμος για πόλεμο με τη Ρωσία ο τουρκικός

Οι προφητείες των Ορθόδοξων Αγίων μας για ένα μεγάλο πόλεμο στην Ευρώπη θα βγουν σίγουρα αληθινές όπως και το ότι η...
Αθλητισμός 0

«Μαύρη Πέμπτη» γράφουν οι Ισπανοί μετά τον αγώνα κόντρα στην Ελλάδα και τον αποκλεισμό τους - Ο Αντετοκούνμπο σε τρομακτική φόρμα, αποθεώνεται από τη FIBA

Η ιστορική ήττα της Ισπανίας από την Ελλάδα στο Eurobasket 2025 σηματοδοτεί το τέλος μιας κυρίαρχης εποχής για το...