Κοινωνία

Κυψέλη: Αίσιο τέλος στην εξαφάνιση 4χρονης και της 76χρονης προγιαγιάς της

Η περιπέτεια της Αμαρίσα Μεϊντάνι, 4 ετών, και της προγιαγιάς της, Έσμα Μεϊντάνι, 76 ετών, έληξε σήμερα δίνοντας τέλος στην αγωνία των ανθρώπων που τις αναζητούσαν. Σύμφωνα με ανακοίνωση του «Χαμόγελου του Πιαιδιού» ευαισθητοποιημένη πολίτης, τις αναγνώρισε από την δημοσιοποίηση των στοιχείων μέσω του μηχανισμού Amber Alert Hellas και επικοινώνησε με τις αστυνομικές Αρχές, ώστε αυτή τη στιγμή να είναι ασφαλείς.

Όλα ξεκίνησαν από κλήση που έλαβε ο οργανισμός το βράδυ της Τετάρτης (29/5) στην «Ευρωπαϊκή Γραμμή για τις Εξαφανίσεις 116000» από γυναίκα που ανέφερε ότι την Τρίτη (28/5) είδε στο Γκύζη μια ηλικιωμένη γυναίκα με ένα παιδί περίπου 4 ετών. Η ηλικιωμένη γυναίκα φαινόταν αποδιοργανωμένη, χωρίς αίσθηση προσανατολισμού και έτσι η γυναίκα που την συνάντησε αναγνωρίζοντας τον κίνδυνο στον οποίο βρίσκονταν ενημέρωσε την Άμεση Δράση. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


Ακολούθως με περιπολικό μεταφέρθηκαν η ηλικιωμένη και η ανήλικη στο Αστυνομικό Τμήμα Κυψέλης. Την επόμενη μέρα από την ενημέρωση των Αρχών, στις 29/5/2024, η γυναίκα και το παιδί μεταφέρθηκαν σε διεύθυνση κατοικίας που υπέδειξε η ηλικιωμένη. Ωστόσο, αποδείχθηκε ότι τα στοιχεία ήταν λανθασμένα με αποτέλεσμα να μην μπορέσει να επιστρέψει στους οικείους της, οι οποίοι άρχισαν να αναζητούν εκείνη και το παιδί.

Το «Χαμογελο του Παιδιού», αφού ενημερώθηκε στις 29/5/2024, άμεσα σε συνεργασία με τις Αστυνομικές και τις Εισαγγελικές Αρχές προέβη σε ενεργοποίηση του μηχανισμού Amber Alert Hellas και κινητοποίησε την εθελοντική Ομάδα Έρευνας και Διάσωσης «Θανάσης Μακρής» για την αναζήτησή τους.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ