Κοινωνία
Ενημερώθηκε στις:

Αποκάλυψη που σοκάρει: Βρέθηκε οστό θύματος σε χώμα από το σημείο της τραγωδίας στα Τέμπη – «Ιεροσυλία» ξεσπά πατέρας θύματος (Βίντεο)

Νέες διαστάσεις στην έρευνα της υπόθεσης για το έγκλημα στα Τέμπη, δίνει η αποκάλυψη της εφημερίδας «Ελευθερία».

Η εφημερίδα της Λάρισας αποκαλύπτει  πως μεταξύ των μπάζων που μεταφέρθηκαν από τον τόπο του σιδηροδρομικού δυστυχήματος, την επόμενη ημέρα κιόλας, σε ιδιωτικό οικόπεδο στα «Πηγάδια» του Ευαγγελισμού του Δήμου Τεμπών, βρέθηκε και τμήμα οστού θύματος (15 μήνες μετά την τραγωδία)!

Τα "Πηγάδια¨ είναι το δεύτερο σημείο που πετάχτηκαν χώματα, το πρώτο ήταν στο Κουλούρι όπου έχουν πάει και τα βαγόνια της μοιραίας αμαξοστοιχίας.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Βαγγέλη Κακάρα, στα ευρήματα στα εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. και συγκεκριμένα στην Υποδιεύθυνση Βιολογικών και Βιοχημικών Αναλύσεων, τα οποία και εστάλησαν υπό τη μορφή έκθεσης στον εφέτη ανακριτή Σωτήρη Μπαϊκάμη, επισημαίνεται ότι από την ανάλυση DNA, προσδιορίστηκε γενετικός τύπος που ταυτίστηκε με τον γενετικό τύπο ενήλικα επιβάτηθύματος της σιδηροδρομικής τραγωδίας.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Ελευθερία», το DNA ταυτοποιήθηκε σε τμήμα ανθρώπινου οστού που εντοπίστηκε και συλλέχθηκε στο «κοσκίνισμα» των ευρημάτων κατά την έρευνα στα χώματα που μεταφέρθηκαν στα «Πηγάδια» του Ευαγγελισμού.

Η εξέλιξη αυτή δίνει νέες διαστάσεις στην υπόθεση και θέτει νέα δεδομένα στην έρευνα, καταρρίπτοντας τους ισχυρισμούς ότι η εκχωμάτωση δεν έγινε από το σημείο της τραγωδίας, αλλά από όμορο εγκαταλελειμμένο αγρό.

Θυμίζουμε ότι έχει παραγγελθεί κατεπείγουσα έρευνα από την αντιεισαγγελέα Εφετών Λάρισας για να διερευνηθεί το ποιος έδωσε την εντολή να μεταφερθούν την επομένη κιόλας του τραγικού δυστυχήματος, χωμάτινοι όγκοι από το σημείο της σύγκρουσης σε ιδιωτικό οικόπεδο Λαρισαίου ιδιοκτήτη χωματουργικών μηχανημάτων.

Εντοπίστηκαν ακόμα τρία οστά στα μπάζα, όπως γράφει η «Ελευθερία» και θα σταλούν σε ανθρωπολόγο, αν και πιθανότατα δεν πρόκειται για ανθρώπινα οστά.

Παύλος Ασλανίδης: «Σήμερα βρέθηκε και στο δεύτερο οικόπεδο οστό από έναν επιβάτη»

Ο Παύλος Ασλανίδης, πατέρας του Δημήτρη, του 26χρονου παλικαριού θύματος της τραγωδίας, μίλησε ιδιαίτερα φορτισμένος στην εκπομπή «Ακόμα Δεν Είδες Τίποτα» του Mega για τις νέες εξελίξεις, κάνοντας μεταξύ άλλων λόγο για «ιεροσυλία» και «προσβολή νεκρών»:

«Η Νέμεσις πλησιάζει για τους ηθικούς αυτουργούς»

«Η Νέμεσις πλησιάζει για τους ηθικούς αυτουργούς του εγκλήματος των Τεμπών» τόνισε σε δήλωσή του ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Βασίλης Κόκκαλης, με αφορμή την αποκάλυψη της εφημερίδας «Ελευθερία».

Αναλυτικά ο κ. Κόκκαλης αναφέρει:

«Η σημερινή αποκάλυψη της εφημερίδας «Ελευθερία» πως βρέθηκε οστό θύματος του εγκλήματος των Τεμπών στο χώρο όπου άρον – άρον εναπόθεσαν χώματα από τον τόπο της τραγωδίας, έρχεται να δώσει αποστομωτική απάντηση σε όσους κάνουν λόγο για θεωρίες συνομωσίας. 

Επιβεβαιώνει την επιστολή της Μαρίας Καρυστιανού προς τον πρωθυπουργό, αλλά και προς τον πρόεδρο της Βουλής. Ο πρωθυπουργός κ. Μητσοτάκης οφείλει να σταματήσει την παρεμπόδιση των ερευνών για την αποκάλυψη της αλήθειας. Το μπάζωμα και η αλλοίωση των αποδεικτικών στοιχείων έχει πλέον εισαγγελική σφραγίδα, δεν είναι fake news. Η Νέμεσις πλησιάζει για τους ηθικούς αυτουργούς του εγκλήματος των Τεμπών».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμικό Ναυτικό 0

Η Κομισιόν ενέκρινε την επόμενη φάση-Αναμένουμε την κατασκευή πρωτότυπων υπερσύγχρονων Κορβετών μέσω PESCO με στόχο το ελληνικό ΠΝ

Η χώρα μας μέσω αυτού του προγράμματος έχει μια μεγάλη ευκαιρία αναβάθμισης της δυνατότητας της να κατασκευάσει αρκετές...