Κοινωνία
Ενημερώθηκε στις:

Λαμία: Ο ΕΦΕΤ αναστέλλει τη λειτουργία του εργοστασίου που παρασκεύασε τα γεύματα που δηλητηριάστηκαν οι μαθητές

Παγώνει ο ΕΦΕΤ την επαναλειτουργία του εργοστασίου της «Γιαννίτσης Group» μετά τη μαζική τροφική δηλητηρίαση μαθητών σε σχολεία της Λαμίας. Υπενθυμίζεται ότι τα γεύματα τα είχε παρασκευάσει η εταιρεία, στο εργοστάσιο της οποίας ξέσπασε φωτιά το βράδυ της Κυριακής.

Συγκεκριμένα, οι ελεγκτές του Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων έκριναν σκόπιμο να αναστείλει τη λειτουργία μέχρι να διαμορφωθούν κατάλληλες συνθήκες που θα επιτρέπουν την ασφαλή παραγωγή ειδών τροφίμων και ο ΕΦΕΤ εξέδωσε την υπ’ αριθ. 5862/22.05.2024 Απόφαση του.

Η ανακοίνωση του ΕΦΕΤ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Το Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας και ο ΟΠΕΚΑ ανακοινώνουν την αναστολή της διανομής των σχολικών γευμάτων στα δημοτικά σχολεία του Δήμου Λαμιέων μετά την απόφαση του ΕΦΕΤ να αναστείλει τη λειτουργία της αναδόχου εταιρείας με την επωνυμία «ΓΙΑΝΝΙΤΣΗΣ LOGISTICS Α.Ε.»

Ο ΟΠΕΚΑ, φορέας υλοποίησης του προγράμματος των σχολικών γευμάτων, μετά τις καταγγελίες των γονέων, ζήτησε άμεσα από τον ΕΦΕΤ και τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, τον έλεγχο στη μονάδα παραγωγής της επιχείρησης.

Σήμερα εκδόθηκε η υπ’ αριθ. 5862/22.05.2024 Απόφαση του ΕΦΕΤ περί αναστολής έγκρισης της εγκατάστασης παραγωγής μαγειρεμένων φαγητών της επιχείρησης με την επωνυμία «ΓΙΑΝΝΙΤΣΗΣ LOGISTICS Α.Ε.».

Κατόπιν της απόφασης αυτής αναστέλλεται και η διάθεση των σχολικών γευμάτων στα δημοτικά σχολεία του Δήμου Λαμιέων τα οποία συμμετέχουν στο πρόγραμμα».

Ο ΟΠΕΚΑ στον οποίο ανήκει η αρμοδιότητα για τη διανομή των σχολικών γευμάτων αποφάσισε πριν από ένα 24ωρο να σταματήσει η σίτιση από τη συγκεκριμένη μονάδα παραγωγής μετά τις καταγγελίες.

Οι έρευνες για τα αίτια της πυρκαγιάς

Σε ό,τι αφορά τη διερεύνηση των αιτιών της πυρκαγιάς, μέχρι αυτή την ώρα τα στελέχη της Πυροσβεστικής εχουν συλλεψει στοιχεία από 15 διαφορετικά σημεια του κτιρίου ώστε να διαπιστώσουν τι ακριβώς έχει συμβεί. Βρίσκονται διαρκώς σε επικοινωνία με εισαγγελέα. Επίσης αναλυση από καμερες ασφαλείας. Πολύ μεγάλο βάρος πέφτει στον τρόπο εξάπλωσης της πυρκαγιάς.

Τη Δευτέρα υπενθυμίζεται ότι έγινε γνωστό πως τη διερεύνση των αιτιών της πυρκαγιάς στο εργοστάσιο  παρήγγειλε η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Λαμίας.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ