Κοινωνία

Τρίχες και κάμπιες: Σοκάρουν οι εικόνες από παλιότερα σχολικά γεύματα

Από σάπια μέχρι άβραστα τρόφιμα και… κάμπιες έχουν βρει στα σχολικά τους γεύματα οι μαθητές σύμφωνα με καταγγελία γονέα της Λαμίας, μετά από την υπόθεση της μαζικής τροφικής δηλητηρίασης στην οποία 63 μαθητές υπέφεραν μετά την κατανάλωση έτοιμου γεύματος. Σε κάποια από αυτά βρέθηκε σύμφωνα με τους ελέγχους του ΕΟΔΥ, σταφυλόκοκκος.

Ο πατέρας που μίλησε στο MEGA και το LIVE News παρουσίασε φωτογραφίες με διάφορα σχολικά γεύματα που έχουν φτάσει στα χέρια του. Ένα σάπιο μήλο, ένα άψητο μπιφτέκι, ένα κοτόπουλο με… φτερά αλλά και ένα μπρόκολο με συνοδευτικό κάμπια είναι μερικές από τις φωτογραφίες.

Ο ίδιος εξηγεί: «Η πρώτη φωτογραφία είναι μήλο. Ναι. Έτσι παραδόθηκε στο παιδί. Πριν 6 μήνες. Είναι σάπιο είναι ένα σάπιο μήλο το οποίο το έβαλαν μέσα για να το φάει ένα παιδάκι.

 

Μια παλιότερη καταγγελία στον ΟΠΕΚΑ, αναφέρει: «Κατά τη διάρκεια της φετινής σχολικής χρονιάς έτους 2022 – 2023 τα όσπρια και οι χειμερινές σαλάτες θα τα χαρακτηρίζαμε ως ωμά. Σχετικά με την υγειονομική καταγγελία του παρόντος εγγράφου έχει διαπιστωθεί ότι εντός της κλειστής συσκευασίας να υπάρχουν ξένα σώματα όπως τρίχες».

Η καταγγελία από το υπουργείο στην εταιρεία: «Να μεριμνήσετε με δικές σας ενέργειες προκειμένου να απολαμβάνουν οι μαθητές μας ασφαλές και υγιεινό φαγητό».

Στις διάφορες καταγγελίες, η εταιρεία απάντησε: «Δεχόμαστε συχνούς ελέγχους χωρίς ποτέ να έχουμε παρατηρήσεις. Επισημαίνουμε ότι είναι αδύνατον (ίσως και κακόπιστο) να βρέθηκαν φτερά στο μαγειρεμένο κοτόπουλο».

Ο σύλλογος γονέων που δέχτηκε εξώδικο από την εταιρεία, απάντησε: «Μετ’ εκπλήξεως λάβαμε γνώση του περιεχομένου της εν λόγω πρόσκλησης σας η οποία αναφέρεται σε σχετικό έγγραφο παρερμηνεύοντάς το και χαρακτηρίζοντάς το λανθασμένα και προσβλητικά ως «συκοφαντικά δυσφημιστικό».

Μετ’ εκπλήξεως λάβαμε γνώση του περιεχομένου της εν λόγω πρόσκλησης σας η οποία αναφέρεται σε σχετικό έγγραφο παρερμηνεύοντάς το και χαρακτηρίζοντάς το λανθασμένα και προσβλητικά ως «συκοφαντικά δυσφημιστικό».

 

GALLERY

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ