Κοινωνία

Δολοφονία Κυριακής: Νέα ερωτήματα δημιουργεί βίντεο-ντοκουμέντο - 3 περιπολικά πέρασαν από το σημείο

Νέα ερωτήματα αλλά και προβληματισμό δημιουργεί βίντεο ντοκουμέντο έξω από το Αστυνομικό Τμήμα των Αγίων Αναργύρων, έξω από το οποίο δολοφονήθηκε η Κυριακή Γρίβα, το βράδυ της 1η Απριλίου.

Η άτυχη 28χρονη ζητούσε απελπισμένα ένα περιπολικό για να τη μεταφέρει με ασφάλεια σπίτι της με την Άμεση Δράση να της απαντά ότι «το περιπολικό δεν είναι ταξί».

Δείτε βίντεο του ΑΝΤ1:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Λίγα δευτερόλεπτα μετά ο πρώην σύντροφός της τη μαχαιρώνει πισώπλατα και η κοπέλα δίνει μάχη για να γλιτώσει, δίχως την παραμικρή βοήθεια από τρια περιπολικά που βρέθηκαν στο σημείο.

Συγκεκριμένα, όπως φαίνεται στο βιντεοληπτικό υλικό που δημοσίευσε ο ANT1 τρία περιπολικά βρέθηκαν στο σημείο του εγκλήματος, την ώρα που η Κυριακή βρισκόταν αιμόφυρτη στο έδαφος.

Το περιπολικό της επόπτριας βρίσκεται σταθμευμένο έξω από το τμήμα, ενώ λίγο αργότερα περνούν ακόμη δύο περιπολικά μπροστά από το σημείο του εγκλήματος.

Στις 10:30 φτάνει μια μηχανή με δύο αστυνομικούς και ένα λεπτό αργότερα δύο μηχανές και ακόμη ένα περιπολικό. Μέσα σε λίγα λεπτά ο χώρος έξω από το ΑΤ Αναργύρων είχε κατακλυστεί από αστυνομικές δυνάμεις.

«Δολοφονούσαν το παιδί μου αβοήθητο και από πίσω βλέπεις να κάνουν παρέλαση τα περιπολικά. Αφού ήταν τόσο κοντά και διαθέσιμα γιατί δεν έστειλαν περιπολικό και σε εκείνη. Αν υπήρχε τόση αστυνομική δύναμη όση μαζεύτηκε μετά τον φόνο, θα είχε σωθεί το παιδί μου», λέει και ξεσπά ο πατέρας του θυματος μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Ολοκληρώθηκε η ΕΔΕ για τους αστυνομικούς του τμήματος των Αγίων Αναργύρων

Υπενθυμίζεται ότι όπως έχει γίνει γνωστό από χθες, Τετάρτη 8 Μαίου, ολοκληρώθηκε η έρευνα της ΕΛΑΣ για τις πειθαρχικές ευθύνες των αστυνομικών που ήταν στο αστυνομικό τμήμα των Αγίων Αναργύρων τη μοιραία νύχτα

Την Παρασκευή μάλιστα αναμένεται να παραδοθεί στα χέρια στου Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Αττικής. Σύμφωνα με πληροφορίες έχουν διαπιστωθεί οι ευθύνες ου κάθε αστυνομικού με πιο βαριές να πέφτουν οι ευθύνες τόσο στον σκοπό του τμήματος , όσο και στην επόπτη που επίσης βρισκόταν επίσης στο Αστυνομικό Τμήμα της Αγίων Αναργύρων. Ευθύνες όμως διαπιστώνουν στον πειθαρχικό έλεγχο και για τους υπόλοιπους αστυνομικούς

Το πόρισμα της ΕΔΕ για τις πειθαρχικές ευθύνες έχει μεγάλη σημασία καθώς θα ενσωματωθεί στη μεγάλη έρευνα που κάνουν οι αδιάφθοροι της ΕΛ.ΑΣ. μετά μάλιστα από εισαγγελική παραγγελία και την εντολή να διερευνηθούν ποινικές ευθύνες από τους αστυνομικούς .

Πληροφορίες μάλιστα του OPEN αναφέρουν ότι ήδη οι αδιάφθοροι της ΕΛΑΣ έχουν συγκεντρώσει όλο το υλικό που είχε ζητήσει ο δικαστικός λειτουργός και μένει μόνο το πόρισμα του πειθαρχικού ελέγχου για να διαβιβάσουν τα στοιχεία στον εισαγγελέα ο οποίος και θα αποφασίσει για την περαιτέρω διαχείριση των ποινικών ευθυνών, αν κρίνει ότι προκύπτουν.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κόσμος 0

Αγωνία για τον Ιρανό πρόεδρο: Βρέθηκε το ελικόπτερο μεταδίδει η τηλεόραση του Ιράν - Όλη η χώρα προσεύχεται - "Είναι νεκρός" λέει το Ισραήλ (Βίντεο)

Συνεχίζονται οι έρευνες στη δύσβατη περιοχή υπό δυσμενείς καιρικές συνθήκες για τον εντοπισμό των επιβατών - Τα σενάρια...