Κοινωνία
Ενημερώθηκε στις:

Δολοφονία Λυγγερίδη: Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο 16χρονος

Ελεύθερος αφέθηκε ο 16χρονος αδελφός του 18χρονου που έχει προφυλακιστεί για τη δολοφονία του Γιώργου Λυγγερίδη, μετά την απολογία του στους ανακριτές.

Του επιβλήθηκαν οι όροι της υποχρεωτικής εμφάνισης σε ΑΤ και της απαγόρευσης παρακολούθησης αγώνων. Ακόμα ένας κατηγορούμενος απολογήθηκε και αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους. Οι απολογίες συνεχίζονται.

Εξερχόμενος των δικαστηρίων της πρώην σχολής Ευελπίδων ο συνήγορος του 16χρονου, Γιώργος Λύτρας (ο οποίος έχει αναλάβει την υπεράσπισή του μαζί με τον Στέλιο Αυγέρη) ανέφερε πως ο ανήλικος αφέθηκε ελεύθερος με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα. «Αυτό που είπε είναι ότι δεν έχει απολύτως καμία σχέση με τα επεισόδια της συγκεκριμένης ημέρας, ότι πράγματι βγήκε από το γήπεδο για ελάχιστα δευτερόλεπτα και μόλις είδε ότι επρόκειτο να γίνουν επεισόδια μπήκε ξανά στη θύρα του γηπέδου που ήταν από την αρχή», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Λύτρας.

Δείτε βίντεο, οι δηλώσεις του Γιώργου Λύτρα:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Συνεχίζοντας ο κ. Λύτρας είπε πως η δικογραφία «πρόκειται για προεκλογικό εντυπωσιασμό, να έχουν όποιο φίλαθλο ήταν εκείνη τη μέρα στο γήπεδο που απλά πήγε να δει το παιχνίδι και βγήκε έστω και από περιέργεια να δει τι συμβαίνει -το ότι έγιναν επεισόδια και ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του είναι δεδομένο – αλλά είναι αδιανόητο να τσουβαλιάζονται 165 άτομα για μία εγκληματική οργάνωση που οι προϋποθέσεις της εγκληματικής οργάνωσης είναι συγκεκριμένες και εδώ σε αυτή την περίπτωση δεν υπάρχει. Εδώ μιλάμε για μικρά παιδιά και κάποιοι από αυτούς -γατί οι περισσότεροι είναι άσχετοι με την υπόθεση- συμμετείχαν στα επεισόδια και ξαφνικά βρίσκονται αντιμέτωποι με πολύ σοβαρές κατηγορίες. Κάποιοι συμμετείχαν σε επεισόδια, ναι, πράγματι μπορεί να προκύπτει, αλλά μέχρι εκεί. Νομίζω ότι η συγκεκριμένη δικογραφία στο δικαστήριο θα πέσει, δεν πρόκειται να σταθούν οι κατηγορίες, εμείς είμαστε ικανοποιημένοι, ο 16χρονος θα πάει στην οικογένειά του και στο σχολείο του. Οι περιοριστικοί όροι που του έχουν επιβληθεί είναι να μην παρακολουθεί αγώνες και εμφάνιση το πρώτο 5ημερο στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του».

Υπενθυμίζεται πως χθες τρεις από τους δέκα που απολογήθηκαν, κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι με τη σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα για αδικήματα που αφορούν μόνο σε προμήθεια ναρκωτικών ουσιών. Οι υπόλοιποι επτά αφέθηκαν ελεύθεροι με την επιβολή περιοριστικών όρων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από τους 10 κατηγορούμενους που πέρασαν το κατώφλι του ανακριτικού χθες μόνο οι τρεις αντιμετώπιζαν κατηγορίες μόνο για ναρκωτικά.

Έτσι οι υπόλοιποι επτά θα οδηγηθούν ξανά στα δικαστήρια μέσα στο Σαββατοκύριακο, προκειμένου να απολογηθούν μαζί με τους άλλους συγκατηγορούμενούς τους για σειρά άλλων βαρύτατων κατηγοριών που αντιμετωπίζουν, όπως εγκληματική οργάνωση, δολοφονία Λυγγεριδη και εκρήξεις. 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ