Κοινωνία

Νίκος Ρίζος: Σαν σήμερα έφυγε από τη ζωή - Η ανάρτηση της Finos Film

Σαν σήμερα πριν 25 χρόνια έφυγε από τη ζωή ο σπουδαίος ηθοποιός, Νίκος Ρίζος.

Η εταιρεία παραγωγής ταινιών του ελληνικού κινηματογράφου, Finos Film έκανε μια ανάρτηση στο Instagram για να τιμήσει τη μνήμη του.

Συγκεκριμένα, ετοίμασε ένα βίντεο με τις καλύτερες στιγμές από τις ταινίες, όπου πρωταγωνιστούσε, το οποίο και δημοσιεύτηκε στον επίσημο λογαριασμό της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μερικές από αυτές, οι «Χαρούμενο ξεκίνημα», «Ο θησαυρός του μακαρίτη», «Ο μεθύστακας», «Ένα έξυπνο έξυπνο μούτρο» και «Η αγνή του λιμανιού».

Στη λεζάντα, η ανάρτηση αναφέρει: «Αυτοδίδακτος ηθοποιός με τεράστιο ταλέντο, εργατικότητα και αυτοσαρκασμό, ο Νίκος Ρίζος καταλαμβάνει δικαιωματικά μία θέση ανάμεσα στο "πάνθεον" των Ελλήνων κωμικών. Ο πιο διάσημος "κοντός" του ελληνικού κινηματογράφου κατείχε τα μυστικά της κωμωδίας και της επιθεώρησης, παρέμεινε ενεργός ως το τέλος και απέδειξε πως ήταν μαχητής, διαθέτοντας πάθος για την υποκριτική τέχνη και δίψα για την επαφή με το κοινό. Ο Νίκος Ρίζος έφυγε από τη ζωή σαν σήμερα στις 20 Απριλίου 1999 και τον θυμόμαστε μέσα από τις ταινίες του».

Αυτοδίδακτος ηθοποιός με τεράστιο ταλέντο, εργατικότητα και αυτοσαρκασμό, ο Νίκος Ρίζος καταλαμβάνει δικαιωματικά μία θέση ανάμεσα στο «πάνθεον» των Ελλήνων κωμικών. Ο πιο διάσημος «κοντός» του ελληνικού κινηματογράφου κατείχε τα μυστικά της κωμωδίας και της επιθεώρησης, παρέμεινε ενεργός ως το τέλος και απέδειξε πως ήταν μαχητής, διαθέτοντας πάθος για την υποκριτική τέχνη και δίψα για την επαφή με το κοινό.

Ο Νίκος Ρίζος έφυγε από τη ζωή σαν σήμερα στις 20 Απριλίου 1999 και τον θυμόμαστε μέσα από τις ταινίες «Χαρούμενο Ξεκίνημα», «Ο Θησαυρός του Μακαρίτη», «Ο Μεθύστακας», «Ένα Έξυπνο Έξυπνο Μούτρο» και «Η Αγνή του Λιμανιού».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ