Κοινωνία

Τα Θρακικά Εκκοκκιστήρια χρηματοδοτούν τώρα και το πετρέλαιο κίνησης των παραγωγών

Τα Θρακικά Εκκοκκιστήρια πιστά στη δέσμευσή τους να στέκονται στο πλευρό του αγρότη προχωρούν φέτος σε κάτι εντελώς πρωτοποριακό για τα ελληνικά δεδομένα: Σε συνεργασία με τα Ελληνικά Πετρέλαια (ΕΛΠΕ) εκδίδουν στο όνομα των παραγωγών - συνεργατών τους την κάρτα πετρελαίου του αγρότη, σύμφωνα με το xronos.gr.

Οι ενδιαφερόμενοι παραγωγοί υπογράφουν καταρχήν μια σύμβαση με την επιχείρηση, ότι θα της προσκομίσουν το αγροτικό τους προϊόν.  Τα Θρακικά Εκκοκκιστήρια πιστώνουν τότε την κάρτα με ένα ποσό, το οποίο εξαρτάται από τα στρέμματα που καλλιεργούν και το προϊόν (βαμβάκι, δημητριακά ή ηλίανθος). Με την κάρτα αυτή ο αγρότης μπορεί να επισκεφτεί όποιο πρατήριο των ΕΛΠΕ επιθυμεί (πρατήρια EKO ή BP -  που θα τα βρείτε σε όλη την Ελλάδα) και όποτε θέλει και να προμηθευτεί πετρέλαιο μέχρι εξαντλήσεως του ορίου της κάρτας. Η αποπληρωμή της αξίας του πετρελαίου θα γίνει με την παράδοση του αγροτικού προϊόντος στα Θρακικά Εκκοκκιστήρια.

Προϋποθέσεις για τη χορήγηση κάρτας είναι:

-να παραδίδει ο παραγωγός τα αγροτικά του προϊόντα στα Θρακικά Εκκοκκιστήρια 

-να συμμετέχει στα προγράμματα ποιότητας της επιχείρησης (πχ. Cotton+ στο βαμβάκι) 

-να προμηθεύεται τα αγροτικά εφόδια από τα συνεργαζόμενα με τα Θρακικά Εκκοκκιστήρια καταστήματα γεωργικών εφοδίων.

«Μετά την τραπεζική συμβολαιακή και την χρηματοδότηση από εμάς των γεωργικών εφοδίων, με την κάρτα πετρελαίου δίνουμε ένα ακόμη όπλο στον παραγωγό-συνεργάτη μας να χρηματοδοτήσει χωρίς προβλήματα την καλλιέργεια του και να επικεντρωθεί έτσι σε μια μεγαλύτερη και ποιοτικότερη παραγωγή», αναφέρουν χαρακτηριστικά τα Θρακικά Εκκοκκιστήρια σε ανακοίνωσή τους.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ